Η Ε.Ε. εξετάζει πανευρωπαϊκό αποκλεισμό της Huawei από τα δίκτυα 5G

Μια από τις επιλογές που εξετάζονται είναι η τροποποίηση του νόμου για την κυβερνοασφάλεια, ο οποίος προβλέπει ότι οι εταιρείες που εμπλέκονται στην κατασκευή υποδομών ζωτικής σημασίας να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Η Ε.Ε. εξετάζει πανευρωπαϊκό αποκλεισμό της Huawei από τα δίκτυα 5G

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει προτάσεις οι οποίες θα ισοδυναμούσαν ουσιαστικά με μια de facto απαγόρευση της χρήσης εξοπλισμού της Huawei για τα δίκτυα 5G στο μπλοκ των 28, ανέφεραν τέσσερις υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ε. E. στο Reuters.

Σύμφωνα με τους τέσσερις αξιωματούχους, μια από τις επιλογές που εξετάζονται από την Κομισιόν είναι η τροποποίηση του νόμου του 2016 για την κυβερνοασφάλεια, ο οποίος προβλέπει ότι οι εταιρείες που εμπλέκονται στην κατασκευή υποδομών ζωτικής σημασίας να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Ωστόσο, μπορεί να γίνουν και άλλες αλλαγές, όπως αλλαγές στους κανόνες για τις προμήθειες, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι.

Οι ίδιοι τόνισαν πως όποιες αλλαγές γίνουν δεν θα αφορούν μόνο μια εταιρεία, καθώς υπάρχει ευρύτερη ανησυχία για το ρόλο της Κίνας.

Εκπρόσωπος της Huawei τόνισε πως η εταιρεία δεσμεύεται να εργαστεί με τους θεσμούς της Ε.Ε. για την εξέλιξη κριτηρίων κυβερνοασφάλειας για την Ευρώπη. «Η Huawei έχει καθαρό ιστορικό όσον αφορά την κυβερνοασφάλεια» υπογράμμισε η ίδια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v