Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wizz Air: «Βουτιά» 88% στα κέρδη προ φόρων το τελευταίο τρίμηνο

Εφτασαν το 1,8 εκατ. ευρώ τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με τα 14,6 εκατ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Μετέφερε 8,1 εκατ. επιβάτες, 15% περισσότερους σε ετήσια βάση.

Wizz Air: «Βουτιά» 88% στα κέρδη προ φόρων το τελευταίο τρίμηνο

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Wizz Air ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα κέρδη προ φόρων για το τρίτο τρίμηνο χρήσης του 2019 υποχώρησαν 88%, καθώς τα υψηλότερα κόστη αντιστάθμισαν την αύξηση στα έσοδα. Η επιχείρηση υποστηρίζει το ετήσιο guidance.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, για τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου, τα κέρδη προ φόρων ήταν 1,8 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα 14,6 εκατ. την προηγούμενη χρονιά, σημείωσε η αεροπορική της οποίας το επίκεντρο είναι στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Τα τριμηνιαία έσοδα αυξήθηκαν κατά 21%, στα 512,7 εκατ. ευρώ από 422,9 εκατ. έναν χρόνο νωρίτερα. Ωστόσο, τα υψηλότερα κόστη για το προσωπικό και τα καύσιμα οδήγησαν σε 25% αύξηση των τριμηνιαίων λειτουργικών δαπανών (512,7 εκατ. ευρώ).

Η Wizz Air ενημέρωσε ότι μετέφερε 8,1 εκατ. επιβάτες το τρίτο τρίμηνο, 15% περισσότερους σε ετήσια βάση. Αναμένει καθαρά κέρδη για τη χρονιά που ολοκληρώνεται στα τέλη Μαρτίου μεταξύ 270 εκατ. και 300 εκατ.

Η επίτευξη του guidance θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των πιέσεων που θα αντιμετωπίσει η αεροπορική εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της αβεβαιότητας του Brexit και του γεγονότος ότι το Πάσχα φέτος είναι τον Απρίλιο, μετά το τέλος του έτους χρήσης της. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v