Κίνα: Αδικες και ανήθικες οι κατηγορίες κατά της Huawei

O δικηγόρος της CFO, Reid Weingarten, σημείωσε ότι η Μενγκ δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως «πιόνι ή όμηρος» στη σινοαμερικανική κόντρα. Δεν παραβίασε αμερικανικούς νόμους, ούτε τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν, τόνισε.

Κίνα: Αδικες και ανήθικες οι κατηγορίες κατά της Huawei

«Αδικη και ανήθικη» χαρακτήρισε κινέζος αξιωματούχος τις κατηγορίες της αμερικανικής κυβέρνησης κατά της τεχνολογικής εταιρείας Huawei, σύμφωνα με το Reuters.

Tο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αποκάλυψε ότι έχει ασκήσει 13 κατηγορίες, που συνδέονται με φερόμενες παραβιάσεις των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, σε βάρος του κινεζικού ομίλου και της οικονομικής διευθύντριάς του Μεγκ Ουάνγκζου, η οποία συνελήφθη στον Καναδά τον Δεκέμβριο, κατ' απαίτηση της αμερικανικής δικαιοσύνης.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι έχει ασκήσει 10 κατηγορίες σε δύο θυγατρικές της Huawei-- τις Huawei Device Co., Ltd. και Huawei Device Co. USA -- για σύσταση και συμμορία, καθώς και για κλοπή βιομηχανικών μυστικών που άπτονται των τεχνολογιών της κυψελικής τηλεφωνίας της αμερικανικής T-Mobile. Επιπλέον, οι δύο θυγατρικές κατηγορούνται για παρακώλυση της δικαιοσύνης.

O δικηγόρος της CFO, Reid Weingarten, σημείωσε ότι η Μενγκ δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως «πιόνι ή όμηρος» στη σινοαμερικανική κόντρα. Δεν παραβίασε αμερικανικούς νόμους ούτε τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν, είπε σε δήλωσή του στο Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v