Κίνα: Ο αποκλεισμός από τα δίκτυα 5G θα έχει σοβαρές συνέπειες

Ακόμη και αν οι διαφωνίες μεταξύ Βρυξελλών και Πεκίνου για το θέμα της ασφάλειας έχουν αυξηθεί, οι εθνικιστικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ ωθούν ΕΕ και Κίνα πιο κοντά σε άλλους τομείς.

Κίνα: Ο αποκλεισμός από τα δίκτυα 5G θα έχει σοβαρές συνέπειες

Επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξαπέλυσε ο πρέσβης της Κίνας στην ΕΕ, Zhang Ming, προειδοποιώντας ότι οποιεσδήποτε προσπάθειες για να εξαιρεθεί η χώρα του από τα δίκτυα 5G, θα είναι αυτοκαταστροφικά.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, σημείωσε ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» για την παγκόσμια οικονομική και επιστημονική συνεργασία.  

Τα σχόλια του ανώτερου διπλωμάτη έγιναν σε συνέντευξή του στις Βρυξέλλες, όπου διακρίνονται οι αυξημένες εντάσεις μεταξύ Ευρώπης και Κίνας, αλλά και τομείς δυνητικής κοινής δράσης στην αντιμετώπιση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακόμη και αν οι διαφωνίες μεταξύ Βρυξελλών και Πεκίνου για το θέμα της ασφάλειας έχουν αυξηθεί, οι εθνικιστικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ ωθούν ΕΕ και Κίνα πιο κοντά σε άλλους τομείς, παροτρύνοντας αυτές να αναζητήσουν κοινό έδαφος για την υπεράσπιση πολυμερών θεσμών και συμφωνιών, όπως η πυρηνική συμφωνία του Ιράν.

Tην ίδια ώρα, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τις ευρωπαϊκές χώρες να είναι πιο επιφυλακτικές. Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβληθούν πιο αυστηρά πρότυπα ασφαλείας και μελετά επίσης άλλους τρόπους προκειμένου να αποκλειστεί η κινεζική Huawei από τους προσεχείς διαγωνισμούς για την κατασκευή δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) στη Γερμανία, έγραφε η Handelsblatt, πριν από λίγες ημέρες.

Και η Πολωνία ετοιμάζεται να αποκλείσει τη Huawei από την κατασκευή του μελλοντικού της δικτύου 5G για χάρη ευρωπαϊκών παικτών, μετά τη σύλληψη υπαλλήλου του κινεζικού κολοσσού τηλεπικοινωνιών υπό την υποψία της κατασκοπείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v