Η Πολωνία θα αποκλείσει τη Huawei από την κατασκευή του δικτύου 5G

Η κινεζική εταιρεία δεν θα έχει κανένα ρόλο στην κατασκευή δικτύου 5G στην Πολωνία, δήλωσαν πηγές στο Reuters.

Η Πολωνία θα αποκλείσει τη Huawei από την κατασκευή του δικτύου 5G

Η Πολωνία ετοιμάζεται να αποκλείσει τη Huawei από την κατασκευή του μελλοντικού της δικτύου 5G για χάρη ευρωπαϊκών παικτών, μετά τη σύλληψη υπαλλήλου του κινεζικού κολοσσού τηλεπικοινωνιών υπό την υποψία της κατασκοπείας.

Αξιωματούχοι της πολωνικής κυβέρνησης συζητούν με συμμάχους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αμερική για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν, αλλά δεν έχουν αποφασίσει ποια εταιρεία τηλεπικοινωνιών θα αντικαταστήσει τη Huwaei.

«Η σύλληψη ενός κατασκόπου σημαίνει το τέλος της συζήτησης» ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters, ο οποίος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας. «Πιστεύω ότι οι Κινέζοι δεν θα έχουν ρόλο στο 5G στην Πολωνία» πρόσθεσε.

Η φινλανδική Nokia και η σουηδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Ericsson είναι οι δύο κορυφαία ευρωπαίοι ανταγωνιστές, οι οποίοι θα μπορούσαν να προσφέρουν εξοπλισμό 5G στην Πολωνία.

O πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, έχει αφήσει επίσης να εννοηθεί ότι η Huawei υπάρχει περίπτωση να απορριφθεί. «Είμαι σίγουρα πιο κοντά σε μια συνεργασία με ευρωπαϊκές εταιρείες ή με αυτές από τις ΗΠΑ, από ότι με παραγωγούς από την Ασία» σημείωσε ο κ. Ντούντα σε συνέντευξη του στον πολωνικό ιστότοπο money.pl.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v