Brexit: Στις 29 Ιανουαρίου η ψηφοφορία για το Plan B της Μέι

Τη Δευτέρα παρουσιάζει η βρετανίδα Πρωθυπουργός το εναλλακτικό σχέδιο, μετά την απόρριψη της συμφωνίας, από το βρετανικό κοινοβούλιο. Η συζήτηση και η ψηφοφορία θα γίνει δύο μήνες πριν την προγραμματισμένη έξοδο της χώρας από το μπλοκ.

Brexit: Στις 29 Ιανουαρίου η ψηφοφορία για το Plan B της Μέι

Η Τερέζα Μέι, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός που δίνει μάχη για να βρει κοινό έδαφος με τα αντίπαλα κόμματα, όσον αφορά τη συμφωνία του Brexit, υποχρεούται να παρουσιάσει τις προτάσεις της, τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η ομάδα της είχε προηγουμένως αφήσει να εννοηθεί ότι η ψηφοφορία θα γίνει την ίδια εβδομάδα με την παρουσίαση του σχεδίου.

Ωστόσο, η Αντρεα Λίντσομ, επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων, δήλωσε ότι η συζήτηση θα γίνει την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου – δύο μήνες πριν την προγραμματισμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Οι βουλευτές θα μπορούν να τροποποιήσουν το Plan B της Μέι, γεγονός που σημαίνει ότι στη συγκεκριμένη ημερομηνία θα μπορούσαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους είτε για γενικές εκλογές, είτε για δεύτερο δημοψήφισμα ή για ιδιότητα μέλους τύπου Νορβηγίας.

Δεν είναι ωστόσο σαφές, ποια από αυτές τις προτάσεις έχει τη μεγαλύτερη υποστήριξη των βουλευτών.

Κομισιόν: Θα χρειστεί αιτιολόγηση το αίτημα παράτασης του Brexit

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα χρειαστεί έναν έγκυρο λόγο για να παρατείνει τη διορία για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας που είναι προγραμματισμένη στις 29 Μαρτίου, εάν το Λονδίνο τη ζητήσει, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, την Πέμπτη.

«Δεν έχουμε λάβει τέτοιου είδους αίτημα από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό θα αποφασιστεί ομόφωνα από τα 27 μέλη και φυσικά το αίτημα θα πρέπει να αναφέρει τους λόγους για μία τέτοια παράταση», ανέφερε σύμφωνα με το Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v