Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Πράσινο φως για αναβάθμιση των παλιών αυτοκινήτων ντίζελ

Το υπουργείο Μεταφορών δημοσίευσε έγγραφο, στο οποίο καθορίζονται οι κατευθυντήριες γραμμές για την έγκριση ρύθμισης, όσον αφορά την εγκατάσταση νέων φίλτρων καυσαερίων σε παλιότερα αυτοκίνητα. Στόχος να αποφευχθεί η απαγόρευση τους.

Γερμανία: Πράσινο φως για αναβάθμιση των παλιών αυτοκινήτων ντίζελ

Ανοίγει τον δρόμο η Γερμανία για την αναβάθμιση των συστημάτων εκπομπών αερίων σε παλιότερα αυτοκίνητα ντίζελ, βρίσκοντας έτσι μία εναλλακτική στην απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το υπουργείο Μεταφορών δημοσίευσε την Παρασκευή ένα έγγραφο 30 σελίδων, στο οποίο καθορίζονται οι κατευθυντήριες γραμμές για την έγκριση ρύθμισης, όσον αφορά την εγκατάσταση αναβαθμισμένων συστημάτων φίλτρων καυσαερίων σε παλιότερα αυτοκίνητα.

«Τώρα είναι η ώρα για την ανάπτυξη αποτελεσματικών συστημάτων που θα πληρούν όλα τα όρια και όλες τις ρυθμίσεις», σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών Andreas Scheuer σε δήλωση του.

Η Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών θα δώσει σύντομα την έγκριση της έτσι ώστε τα συστήματα να δοθούν στην αγορά το συντομότερο δυνατό, πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v