Δημοσκόπηση FT: Ο Λιικάνεν πιο πιθανός διάδοχος του Ντράγκι

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρόκειται να αποχωρήσει στα τέλη Οκτωβρίου, μετά από οκτώ χρόνια παραμονής στην ηγεσία της. Γιατί προτιμούν τον Φινλανδό έναντι του Μπενουά Κερέ.

Δημοσκόπηση FT: Ο Λιικάνεν πιο πιθανός διάδοχος του Ντράγκι

Ο Έρκι Λιικάνεν, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Φινλανδίας, είναι ο πιο πιθανός υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Μάριο Ντράγκι στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση των Financial Times.

Ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, αναδείχθηκε ως ο προτιμώμενος υποψήφιος για να αναλάβει σε άτυπη δημοσκόπηση των FT.

Ο Μάριο Ντράγκι πρόκειται να αποχωρήσει στα τέλη Οκτωβρίου μετά από οκτώ χρόνια παραμονής στην ηγεσία της ΕΚΤ.

Από τους 24 οικονομολόγους που ρωτήθηκαν από τους Financial Times, ο Κερέ ήταν αυτός που προτιμούσαν επτά ερωτηθέντες, ενώ οκτώ ψήφους πήρε ο Λιικάνεν.

«Επιλέγω και στοιχηματίζω στον Ερκι Λιικάνεν», σημείωσε ο Andre Sapir, καθηγητής του Free University στις Βρυξέλλες. «Συνδυάζει την εμπειρία της κεντρικής τράπεζας με την εντυπωσιακή πολιτική εμπειρία στην χώρα του ως υπουργός Οικονομικών και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου είχε δύο θητείες ως Επίτροπος«, προσθέτει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v