Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρος: Ολα ανοικτά για τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων

Η πρόθεση των ΗΠΑ είναι να διορθώσουν την ανισορροπία στο εμπόριο αυτοκινήτων, που έχει δημιουργηθεί μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τόνισε ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος.

Ρος: Ολα ανοικτά για τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι «αρκετά ευέλικτος» όσον αφορά το αν και το πώς θα επιβληθούν δασμοί στα αυτοκίνητα, τόνισε στους Financial Times ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος.

Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο οριστικοποίησης της έκθεσης, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί στις 17 Φεβρουαρίου, σχετικά με το αν τα εισαγόμενα αυτοκίνητα ή εξαρτήματα αυτοκινήτων αποτελούν απειλή στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Μόλις κατατεθεί η έκθεση, ο κ. Τραμπ θα έχει στη διάθεσή του 90 ημέρες για να αναλάβει δράση.

Σε τηλεφωνική συνέντευξή του με τους Financial Times, ο κ. Ρος υποστήριξε πως η έκθεση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά τόνισε πως πρόθεση των ΗΠΑ είναι να διορθώσουν την ανισορροπία στο εμπόριο αυτοκινήτων, η οποία είναι απομεινάρι της μεταπολεμικής περιόδου.

«Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν σκόπιμη πολιτική των ΗΠΑ να βοηθήσουν στην οικοδόμηση της Ευρώπης και της Ασίας με άμεση παροχή βοήθειας όπως το Σχέδιο Μάρσαλ και οι εμπορικές παραχωρήσεις, αλλά το λάθος που κάναμε ήταν πως δεν την περιορίσαμε χρονικά», σημείωσε ο κ. Ρος.

«Έχουμε πλέον απομείνει με παραχωρήσεις που ήταν κατάλληλες τη δεκαετία του 1950» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v