H ισπανική Bankia πούλησε χαρτοφυλάκιο τοξικών δανείων αξίας €3 δισ.

Η συμφωνία αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET 1 κατά 12 μονάδες βάσης και θα προσφέρει εξοικονόμηση πάνω από 200 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια των τριών ετών μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

H ισπανική Bankia πούλησε χαρτοφυλάκιο τοξικών δανείων αξίας €3 δισ.

Η ισπανική κρατική τράπεζα Bankia ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πούλησε χαρτοφυλάκιο τοξικών στοιχείων ενεργητικού αξίας 3,1 δισ. ευρώ σε δύο θυγατρικές της αμερικανικής Lonestar.

Τo χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει στοιχεία ενεργητικού αξίας 1,65 δισ. ευρώ και μη εξυπηρετούμενων δανείων αξίας 1,42 δισ. ευρώ, ανέφερε η τράπεζα.

Η συμφωνία αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET 1 κατά 12 μονάδες βάσης και θα προσφέρει εξοικονόμηση πάνω από 200 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια των τριών ετών μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας.

Η ισπανική τράπεζα θα αναγνωρίσει επίσης περίπου 85 εκατ. ευρώ επιπλέον προβλέψεις εντός του 2018 εξαιτίας της πώλησης.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η συναλλαγή είναι το τελευταίο βήμα που πραγματοποιεί η ισπανική τράπεζα για τη μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων που συσσωρεύτηκαν μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Η ισπανική κυβέρνηση διαθέτει αυτή τη στιγμή ποσοστό περίπου 61% στην τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v