Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεργία, μισθοί, θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ: Τι αναμένεται σήμερα

Πού θα κινείται το ποσοστό ανεργίας, οι αυξήσεις στα ωρομίσθια και στις θέσεις εργασίας. Η αγορά περιμένει τα στοιχεία από την αγορά εργασίας, μετά τις απώλειες στη Wall και τη μείωση στην κλίση της αμερικανικής καμπύλης αποδόσεων, που τροφοδότησε φόβους για ύφεση.

Ανεργία, μισθοί, θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ: Τι αναμένεται σήμερα

Oι αμερικανικές επιχειρήσεις διατήρησαν πιθανότατα έναν καλό ρυθμό προσλήψεων το Νοέμβριο, ενώ αναμένεται να έχουν αυξηθεί και οι μισθοί, υποδηλώνοντας ότι η οικονομία παραμένει ισχυρή. Τόσο ισχυρή για να συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα και το 2019.

Το μεσημέρι (στις 15:30 ώρα Ελλάδος) το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοινώνει τα στοιχεία από την αγορά εργασίας, μετά τις απώλειες της Wall Street αυτής της εβδομάδας και τη μείωση στην κλίση της αμερικανικής καμπύλης αποδόσεων κρατικών ομολόγων, που τροφοδότησε φόβους για ύφεση.

Τι περιμένουμε

Οι θέσεις εργασίας θα έχουν αυξηθεί κατά 200.000 τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, μετά την άνοδο κατά 250.000 τον Οκτώβριο. Η ανεργία προβλέπεται να έχει μείνει σταθερή κοντά σε χαμηλό 49 ετών, στο 3,7%.

Τα ωρομίσθια αναμένεται να έχουν κινηθεί ανοδικά κατά 0,3% το Νοέμβριο μετά την άνοδο κατά 0,2% τον Οκτώβριο. Ως αποτέλεσμα, η ετήσια άνοδος στους μισθούς θα κυμανθεί στο 3,1%, σε συμφωνία με την άνοδο του Οκτωβρίου που ήταν και η μεγαλύτερη από τον Απρίλιο του 2009.

«Καθώς η Fed στηρίζεται σε αυτά τα δεδομένα, τα πιο ισχυρά στοιχεία πρέπει να δώσουν στην αγορά μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για περαιτέρω αυξήσεις από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα το 2019», σημειώνει η Veronica Clark, οικονομολόγος της Citigroup στη Νέα Υόρκη. «Πιστεύουμε ότι η Fed θα κάνει δύο αυξήσεις την επόμενη χρονιά», προσθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v