Μοσκοβισί: Η Ιταλία στο σωστό μονοπάτι, θέλει έξτρα προσπάθεια

«Λέω στους Ιταλούς φίλους μου: Όλα όσα επιτρέπει το Σύμφωνο, θα τα έχετε. Ωστόσο να γνωρίζετε, ένα πράγμα που δεν μπορώ να κάνω, είναι να αγνοήσω τους κανόνες», τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

Μοσκοβισί: Η Ιταλία στο σωστό μονοπάτι, θέλει έξτρα προσπάθεια

Σε σωστή πορεία είναι η ιταλική κυβέρνηση, καθώς εργάζεται για τα νέα νούμερα του προϋπολογισμού της, σημειώνει ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων. Ο Πιερ Μοσκοβισί τονίζει ωστόσο ότι πρέπει να κάνει «έξτρα προσπάθεια».

Όπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter, είπε ότι «είμαστε στο σωστό μονοπάτι, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε πρόοδο».

«Λέω στους Ιταλούς φίλους μου: Όλα όσα επιτρέπει το Σύμφωνο, θα τα έχετε. Ευελιξία θα έχετε. Ωστόσο να γνωρίζετε, ένα πράγμα που δεν μπορώ να κάνω είναι να αγνοήσω τους κανόνες. Αυτό σημαίνει, κάντε επιπλέον προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Σαλβίνι: Σήμερα η τελική ανάλυση κόστους των μέτρων του προϋπολογισμού

Η ιταλική κυβέρνηση θα κάνει σήμερα Πέμπτη μια τελική εκτίμηση του κόστους των βασικών μέτρων που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2019, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Σαλβίνι.

«Μέχρι σήμερα, θα έχουμε τις πραγματικές εκτιμήσεις για τα μέτρα στην εργασία, στις συντάξεις, στους φόρους… Αν έχουμε βάλει περισσότερα χρήματα απ’ όσο χρειάζεται, τα επιπλέον χρήματα θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε κάτι άλλο», είπε σε συνέντευξή του στο Radio 1, όπως μεταδίδει το Reuters.

Πρόσθεσε πως η Ιταλία «δεν χρεωστά (στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ) τίποτα, όμως απλώς πρέπει να δώσουμε στους Ιταλούς απαντήσεις, με σοβαρά νούμερα».  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v