Νουί: Η Ευρώπη χρειάζεται διαφοροποιημένο τραπεζικό σύστημα

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ευρώπη χρειάζεται μεγαλύτερες τράπεζες απέναντι στις ανταγωνίστριες από τις ΗΠΑ και την Ασία, η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ, είπε ότι χρειάζεται ένα σύστημα από μεγάλες και μικρές τράπεζες.

Νουί: Η Ευρώπη χρειάζεται διαφοροποιημένο τραπεζικό σύστημα

Να ενισχύσουν το εύρος των υπηρεσιών που προσφέρουν στις επιχειρήσεις και να κάνουν περισσότερα έναντι των ομολόγων τους στις ΗΠΑ και την Ασία, κάλεσε τις ευρωπαϊκές τράπεζες η Ντανιέλ Νουί.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ευρώπη χρειάζεται μεγαλύτερες τράπεζες απέναντι στις ανταγωνίστριες από τις ΗΠΑ και την Ασία, η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ, είπε ότι η Ευρώπη χρειάζεται «ένα διαφοροποιημένο τραπεζικό σύστημα» από μεγάλες και μικρές τράπεζες.

Πρόσθεσε ότι «τουλάχιστον οι ευρωπαϊκές εταιρείες πρέπει να έχουν μία επιλογή… είμαστε σημαντική περιοχή για τον κόσμο… είμαστε (υπεύθυνοι) για μεγάλο τμήμα των (παγκόσμιων) εξαγωγών. Πρέπει να υπάρχουν ένας ή δύο πρωταθλητές».

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες εξετάζουν mega συγχωνεύσεις για να ανταγωνιστούν τις μεγαλύτερες αμερικανικές. Ωστόσο, οι προσπάθειες έχουν έρθει αντιμέτωπες με εμπόδια λόγω της δυσκολίας των διασυνοριακών συγχωνεύσεων στην περιοχή.

Οσον αφορά το Brexit, η Νουί που αποχωρεί από τη θέση της στις 31 Δεκεμβρίου είπε: «Είμαστε προετοιμασμένοι για όλες τις πιθανές καταστάσεις. Ο,τι και να γίνει, οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι πολύ σημαντικές για εμάς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v