Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΠΟΕ προειδοποιεί για κρίση στο παγκόσμιο εμπόριο

«Χρειάζεται νομική ασφάλεια και προβλεψιμότητα, ενώ εάν ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, τελείωσε», είπε ο αν. γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Στελέχη από Daimler, BMW και Volkswagen στις ΗΠΑ για συνομιλίες.

Ο ΠΟΕ προειδοποιεί για κρίση στο παγκόσμιο εμπόριο

Το διεθνές σύστημα παγκόσμιου εμπορίου είναι σε κρίση, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, την ώρα που οι επικεφαλής των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών μαζεύονται στην Ουάσιγκτον ελπίζοντας να γλιτώσουν τους δυνητικούς αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές πολυτελών αυτοκινήτων.

Κορυφαία στελέχη από τις Daimler, BMW και Volkswagen έχουν κληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συναντήσουν τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου Larry Kudlow και να συζητήσουν τις αμερικανικές προσπάθειες για να εξισορροπήσουν το παγκόσμιο εμπόριο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η συνάντηση έρχεται μετά από προειδοποιήσεις μηνών του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμών σε εισαγωγές αυτοκινήτων και λίγες ημέρες μετά την εκεχειρία ΗΠΑ-Κίνας.

«Το σύστημα είναι σε κρίση και μένει να φανεί το πώς θα εξελιχθεί», τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Karl Brauner.

«Χρειάζεται νομική ασφάλεια και προβλεψιμότητα, ενώ εάν ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, τελείωσε», είπε ο Brauner, προσθέτοντας ότι η επίσκεψη των στελεχών από γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ίσως κάνει την κυβέρνηση Τραμπ να καταλάβει την επίπτωση των δασμών στο παγκόσμιο εμπόριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει απειλήσει για 35% δασμούς στα οχήματα που εισάγονται στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v