Στην Αυστρία μετακομίζει το Πανεπιστήμιο του Σόρος

Παραβίαση της ακαδημαϊκής ελευθερίας καταλογίζει στη χώρα του Βίκτορ Ορμπαν το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Προσθέτει ότι «είναι μία σκοτεινή μέρα για την Ευρώπη και μία σκοτεινή μέρα για την Ουγγαρία» η αναγκαστική «έξωση» του.

Στην Αυστρία μετακομίζει το Πανεπιστήμιο του Σόρος

To Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ευρώπης (CEU), που ιδρύθηκε από τον Τζορτζ Σόρος, ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ουγγαρία σε «μία αυθαίρετη έξωση» που παραβιάζει την ακαδημαϊκή ελευθερία. Όπως επιβεβαίωσε, σχεδιάζει να λειτουργήσει από τη γειτονική Αυστρία την επόμενη χρονιά.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη σκηνή της διαμάχης του πρωθυπουργού της χώρας Βίκτορ Ορμπαν, γνωστού για τις εθνικιστικές και αντιμεταναστευτικές απόψεις τους με τον Σόρος, που γεννήθηκε στην Ουγγαρία αλλά η έδρα του είναι στις ΗΠΑ και ο οποίος είναι γνωστός για την προώθηση φιλελεύθερης σκέψης μέσω των φιλανθρωπικών του οργανώσεων.

«Το CEU εκδιώχθηκε» σημείωσε ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου, Michael Ignatieff, σύμφωνα με τους New York Times. «Είναι μία σκοτεινή μέρα για την Ευρώπη και μία σκοτεινή μέρα για την Ουγγαρία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v