Αυξάνεται το μερίδιο της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Μειώνεται το μερίδιο των οικονομιών που συρρικνώθηκαν, όπως της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, ενώ αυξάνεται της Γερμανίας. Η νέα κατανομή.

Αυξάνεται το μερίδιο της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Το μερίδιο της Μπούντεσμπανκ στο κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρόκειται να αυξηθεί, καθώς συρρικνώθηκαν οι οικονομίες χωρών όπως της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, σύμφωνα με τη νέα δομή της ΕΚΤ που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το capital key επαναπροσδιορίζεται κάθε πέντε χρόνια, με βάση το μέγεθος της οικονομίας και του πληθυσμού κάθε χώρας.

Κάποτε ήταν συμβολικό, σήμερα όμως έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς το «κεφαλαιακό κλειδί» ορίζει πώς θα γίνονται οι αγορές ομολόγων υπό το πρόγραμμα κινήτρων της ΕΚΤ (οι αγορές κρατικών ομολόγων πρέπει να γίνονται ανάλογα με την ποσότητα του κεφαλαίου που έχει καταβάλλει κάθε χώρα στην ΕΚΤ).

Το μερίδιο της Ελλάδας διαμορφώνεται στο 1,7292% από 2,0332%, της Ιταλίας πηγαίνει στο 11,8023% από 12,3108%, της Ισπανίας υποχωρεί στο 8,3391% από 8,8409%, ενώ της Γερμανίας στο 18,3670% από 17,9973%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v