Qualcomm: Το ντιλ με την XNP έχει πεθάνει

Η μεγαλύτερη επιχείρηση κατασκευής τσιπ για smartphone αποχώρησε τον Ιούλιο από το ντιλ-μαμούθ για την αγορά της NXP, καθώς δεν πήρε έγκριση από την κινεζική ρυθμιστική αρχή. Μετά τις συνομιλίες Τραμπ-Σι, η Κίνα είναι ανοιχτή σε έγκριση.

Qualcomm: Το ντιλ με την XNP έχει πεθάνει

H αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ, Qualcomm, απορρίπτει τον ισχυρισμό του Λευκού Οίκου ότι το ντιλ με την ολλανδική NXP θα μπορούσε να αναβιώσει, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία έχει τελειώσει και η διορία έχει ξεπεραστεί.

Η μεγαλύτερη επιχείρηση κατασκευής τσιπ για smartphone, η Qualcomm, αποχώρησε τον Ιούλιο από το ντιλ-μαμούθ για την αγορά της NXP, καθώς δεν πήρε έγκριση από την κινεζική ρυθμιστική αρχή, πέφτοντας θύμα της σινοαμερικανικής εμπορικής διαμάχης.

Μετά τις συνομιλίες του Σαββατοκύριακου, όπου οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας συμφώνησαν να πατήσουν  φρένο στις εντάσεις, ο Λευκός Οίκος είπε ότι η ασιατική χώρα ήταν «ανοιχτή να εγκρίνει το ντιλ που δεν ενέκρινε προηγουμένως» εάν αυτό παρουσιαζόταν ξανά.

Ωστόσο, η Qualcomm απορρίπτει την πιθανότητα αναβίωσης της συμφωνίας. «Χαιρόμαστε που μαθαίνουμε τα σχόλια του Προέδρου Τραμπ και Σι για την προηγούμενη προτεινόμενη απόκτηση της NXP από την Qualcomm, αλλά η προθεσμία για τη συναλλαγή αυτή έληξε, και έτσι τερματίστηκε και η προβλεπόμενη συμφωνία», σημείωσε εκπρόσωπος της Qualcomm.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v