Ανταγωνισμός από EKT στην... PayPal

Το σύστημα TIPS θα επιτρέπει σε ιδιώτες και εταιρείες στην Ευρώπη να μεταφέρουν ευρώ μέσα σε δευτερόλεπτα και ανεξάρτητα από το ωράριο λειτουργίας των τοπικών τραπεζών.

Ανταγωνισμός από EKT στην... PayPal

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λάνσαρε την Παρασκευή ένα νέο σύστημα που έχει σαν στόχο να δώσει σε τράπεζες τη δυνατότητα να πραγματοποιούν άμεσα πληρωμές σε όλη την Ευρώπη, βοηθώντας τις να ανταγωνιστούν το PayPal και άλλους παγκόσμιους τεχνολογικούς κολοσσούς. 

Το σύστημα TIPS (TARGET Instant Payment Settlement) θα επιτρέπει σε ιδιώτες και εταιρείες στην Ευρώπη να μεταφέρουν ευρώ μέσα σε δευτερόλεπτα και ανεξάρτητα από το ωράριο λειτουργίας των τοπικών τραπεζών. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η πρώτη πληρωμή μέσω του TIPS πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ανάμεσα σε έναν πελάτη της ισπανικής CaixaBank και έναν της γαλλικής τράπεζας Natixis. 

Μέχρι τώρα μόλις οκτώ ευρωπαϊκές τράπεζες από την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία έχουν συμφωνήσει να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Η ισπανική BBVA είναι η μόνη μεγάλη τράπεζα που συμμετέχει.

Οι πληρωμές γίνονται μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα και κοστίζουν στον πάροχο της πληρωμής 0,002 ευρώ. 

To ΤIPS είναι ανοιχτό μόνο για τράπεζες που έχουν λογαριασμό σε κεντρική τράπεζα που είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο TARGET 2 της ευρωζώνης, κάτι που σημαίνει ότι αφορά αποκλειστικά τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v