Τουσκ: Ατακτη αποχώρηση ή... «no Brexit» αν η βρετανική βουλή πει «όχι»

Γίνεται όλο και πιο σαφές ότι αυτή η συμφωνία είναι η καλύτερη δυνατή -στην πραγματικότητα είναι η μόνη δυνατή- τόνισε με νόημα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η ΕΕ είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο, υπογράμμισε.

Τουσκ: Ατακτη αποχώρηση ή... «no Brexit» αν η βρετανική βουλή πει «όχι»

Η επιλογή της Βρετανίας θα ήταν να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς συμφωνία ή να εγκαταλείψει το Brexit εντελώς, εάν το κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Τερέζα Μέι, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκσύμφωνα με το Reuters.

«Λίγες ημέρες πριν την ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων, γίνεται όλο και πιο σαφές ότι αυτή η συμφωνία είναι η καλύτερη δυνατή, στην πραγματικότητα είναι η μόνη δυνατή», τόνισε με νόημα ο Τουσκ, απορρίπτοντας οποιαδήποτε διαπραγμάτευση από την ΕΕ, στην περίπτωση που το βρετανικό κοινοβούλιο καταψηφίσει τη συμφωνία της περασμένης Κυριακής, στις 11 Δεκεμβρίου.

«Εάν αυτή η συμφωνία απορριφθεί από τη Βουλή, μας απομένει μία εναλλακτική: Καμία συμφωνία ή κανένα Brexit. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η ΕΕ είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο», είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, κατά τη Σύνοδο των χωρών του G20, στην Αργεντινή.

Ο Τουσκ θα προεδρεύσει στη Σύνοδο της ΕΕ, δύο ημέρες μετά την ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, στις 29 Μαρτίου 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v