Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Turkish Airlines: Τριπλασίασε τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο

Τα έσοδα από τις πωλήσεις στο 9μηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 20%, σε $9,9 δισ. Στο 82% αυξήθηκε ο συνολικός δείκτης πληρότητας. Άνοδος 12% στον αριθμό των επιβατών.

Turkish Airlines: Τριπλασίασε τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο
Ρεκόρ κερδών από τις κύριες δραστηριότητες, αξίας άνω του $1 δισ. για τους 9 μήνες του χρόνου, σημείωσε η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης και των εσόδων ανά μονάδα, παρουσίασε κέρδη από τις κύριες δραστηριότητες, ύψους $1,14 δισ. στο 9μηνο του 2018, παρά τις αυξανόμενες τιμές των καυσίμων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο τουρκικός αερομεταφορέας κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τα έσοδα από την κίνηση επιβατών και εμπορευματικού φορτίου, πετυχαίνοντας συνολικά έσοδα περίπου $4 δισ. κατά το γ' τρίμηνο του έτους.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις στο 9μηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 20%, σε $9,9 δισ, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017.

Παράλληλα, κατάφερε να αυξήσει τα καθαρά κέρδη της κατά 3 φορές στο 9μηνο ολοκληρώνοντας την περίοδο αυτή με καθαρό κέρδος αξίας $755 εκατ.

Κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2018, το EBITDAR (κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και ενοικίων), που χρησιμοποιείται ως δείκτης παραγωγής ρευστότητας αυξήθηκε κατά 16% στα 2,8 δισ., με περιθώριο EBITDAR κατά 28%.

Αναφορικά με τα στοιχεία κίνησης, κατά το εξεταζόμενο 9μηνο, ο συνολικός δείκτης πληρότητας αυξήθηκε στο 82%.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, η τάση αύξησης του συνολικού αριθμού των επιβατών, της χωρητικότητας (διαθέσιμες θέσεις ανα χιλιόμετρο) και της ζήτησης (έσοδα ανά χιλιόμετρο) ήταν 12%, 6% και 10,3% αντίστοιχα σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η Turkish Airlines μετέφερε περίπου 58 εκατομμύρια επιβάτες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η Turkish Cargo μετέφερε πάνω από 1 εκατ. τόνους εμπορευματικού φορτίου, με αύξηση 25% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ τα έσοδα από τα εμπορευματικά φορτία αυξήθηκαν κατά 29%, φτάνοντας το 1,2 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v