Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tiffany’s: Τα λιγότερα ψώνια από τους Κινέζους πλήγμα για τις πωλήσεις

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις της εταιρείας, εξαιρουμένων συναλλαγματικών διακυμάνσεων, αυξήθηκαν 3%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο άνοδο 5,3%. Λιγότερα τα κέρδη το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο.

Tiffany’s: Τα λιγότερα ψώνια από τους Κινέζους πλήγμα για τις πωλήσεις

Οι πωλήσεις της Tiffany’s στις Ηνωμένες Πολιτείες και sτο Χονγκ Κονγκ δέχθηκαν πλήγμα το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς καθώς οι Kινέζοι τουρίστες ξόδεψαν λιγότερα από ό,τι αναμενόταν, στέλνοντας τις μετοχές της εταιρείας κοσμημάτων σε βουτιά 8% την Τετάρτη.

H αποδυνάμωση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα, σε ένα σκηνικό αυξανόμενης εμπορικής διαμάχης με τις ΗΠΑ, έχουν προκαλέσει ανησυχίες σε εταιρείες με προϊόντα πολυτελείας που βασίζονται στην Κίνα για ώθηση στις πωλήσεις.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις της εταιρείας, εξαιρουμένων συναλλαγματικών διακυμάνσεων, αυξήθηκαν 3%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο άνοδο 5,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία της IBES από τη Refinitiv.

Η πρόβλεψη της Tiffany’s για τα ετήσια κέρδη είναι μεταξύ $4,65 και $4,80 ανά μετοχή. Οι αναλυτές κατά μέσο όρο εκτιμούσαν ότι θα φτάσει στα $4,83 ανά μετοχή.

Τα κέρδη υποχώρησαν στα $94,9 εκατ. τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Οκτωβρίου, από $100,2 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 3,7%, φτάνοντας το $1,01 δισ.

Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 77 σεντς ανά μετοχή και έσοδα $1,05 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v