Deutsche Telekom: «Πράσινο φως» από Ε.Ε. για συγχώνευση με Τele2 στην Ολλανδία

Σε μια σημαντική απόφαση για την αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, η Κομισιόν ενέκρινε χωρίς όρους τη συγχώνευση της Deutsche Telekom με την ολλανδική μονάδα της Tele2.

Deutsche Telekom: «Πράσινο φως» από Ε.Ε. για συγχώνευση με Τele2 στην Ολλανδία

Οι ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού ενέκριναν την Τρίτη χωρίς όρους την εξαγορά της ολλανδικής μονάδας της Tele2 από τη Deutsche Telekom, υποστηρίζοντας ότι το ντιλ δεν θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις τιμές ή την ποιότητα των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ολλανδία. 

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ξεκινήσει έρευνα για την πρόταση του γερμανικού κολοσσού πριν από πέντε μήνες, εν μέσω ανησυχιών ότι μια κίνηση που θα μείωνε τους ανταγωνιστές από τέσσερις σε τρεις θα έπληττε τον ανταγωνισμό στην ολλανδική αγορά και θα αύξανε τις τιμές για τους Ολλανδούς καταναλωτές.

Η Deutsche Telekom έχει υποστηρίξει πως η νέα οντότητα που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο εταιριών θα έχει μερίδιο αγοράς μόλις 25%, αρκετά χαμηλότερο από την κυρίαρχη της ολλανδικής αγοράς KPN και το «νούμερο δύο» VodafoneZiggo.

Με βάση τη συμφωνία, η Tele2 θα λάβει 190 εκατ. ευρώ σε μετρητά και μερίδιο 25% στην T-Mobile NL.

Τη Δευτέρα το Reuters είχε μεταδώσει ότι η Κομισιόν θα εγκρίνει τη συγχώνευση των δύο εταιρειών χωρίς να απαιτήσει κάποια τροποποίηση στη συμφωνία. 

Aμέσως μετά το δημοσίευμα εκτινάχτηκε 3,6% ο ευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης τηλεπικοινωνιών, οδεύοντας για τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον Ιούνιο του 2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v