Εκπρόσωπος του Facebook αντιμέτωπος με ερωτήσεις από εννέα χώρες

Βρετανία, Καναδάς, Γαλλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Ιρλανδία, Λετονία, Αργεντινή και Σιγκαπούρη απευθύνουν σήμερα τα ερωτήματα τους προς τον Richard Allan. Τα προσωπικά δεδομένα, η παραπληροφόρηση και οι ψευδείς ειδήσεις.

Εκπρόσωπος του Facebook αντιμέτωπος με ερωτήσεις από εννέα χώρες

Αντιμέτωπος με ερωτήσεις από πολιτικούς εννέα χωρών έρχεται σήμερα το πρωί ο Richard Allan, αντιπρόεδρος δημόσιας πολιτικής του Facebook, στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Θα ερωτηθεί από τις εξής χώρες: Βρετανία, Καναδά, Γαλλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Ιρλανδία, Λετονία, Αργεντινή και Σιγκαπούρη.

Η ακρόαση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Ψηφιακών Μέσων, Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού (DCMS) είναι μέρος έρευνας για την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς ειδήσεις.

Το κοινωνικό δίκτυο είναι στο προσκήνιο μετά την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων χρηστών του στη Cambridge Analytica. Για τη μη προστασία των πληροφοριών δέχθηκε πρόστιμο £500.000 από τη Βρετανία, όπως θυμίζει το CNBC.

Την ίδια ώρα, εσωτερικά έγγραφα του Facebook έχουν κρατηθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο σε μία κίνηση που δίνει τον τόνο όσον αφορά την ακρόαση.

Ο Damian Collins, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού χρησιμοποίησε μία σπάνια κοινοβουλευτική εξουσία για να υποχρεώσει τον Ted Kramer, τον ιδρυτή της εφαρμογής Six4Three, να παραδώσει τα έγγραφα κατά τη διάρκεια επιχειρηματικού ταξιδιού στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον Observer.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v