Κομισιόν: «Πράσινο φως» στη Deutsche Telekom για το ντιλ με την Tele2

Χωρίς όρους θα κάνει δεκτή την πρόταση εξαγοράς της ολλανδικής μονάδας της σουηδικής Tele2 από τη γερμανική Deutsche Telekom η Κομισιόν, σύμφωνα με το Reuters.

Κομισιόν: «Πράσινο φως» στη Deutsche Telekom για το ντιλ με την Tele2

H Deutsche Telekom αναμένεται να λάβει την άνευ όρων έγκριση των ρυθμιστικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσφορά εξαγοράς της ολλανδικής μονάδας της σουηδικής Tele2, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για την πρόταση πριν από πέντε μήνες, εν μέσω ανησυχιών ότι μια κίνηση που θα μείωνε τους ανταγωνιστές από τέσσερις σε τρεις θα έπληττε τον ανταγωνισμό στην ολλανδική αγορά και θα αύξανε τις τιμές για τους Ολλανδούς καταναλωτές.

Aμέσως μετά το δημοσίευμα εκτινάχτηκε 3,6% ο ευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης τηλεπικοινωνιών, οδεύοντας για τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον Ιούνιο του 2016.

Η Deutsche Telekom έχει υποστηρίξει πως η νέα οντότητα που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο εταιριών θα έχει μερίδιο αγοράς μόλις 25%, αρκετά χαμηλότερο από την κυρίαρχη της ολλανδικής αγοράς KPN και το «νούμερο δύο» VodafoneZiggo.

Με βάση τη συμφωνία, η Tele2 θα λάβει 190 εκατ. ευρώ σε μετρητά και μερίδιο 25% στην T-Mobile NL.

Η Κομισιόν αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v