Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Black Friday: Απεργίες στην Amazon Γερμανίας και Ισπανίας

Στη Γερμανία ζητούν καλύτερους μισθούς και καλύτερες συμβάσεις, ενώ στην Ισπανία η κινητοποίηση συνεχίζεται και το Σάββατο. Η εταιρεία σημειώνει ότι εξυπηρετούνται οι παραγγελίες των καταναλωτών.

Black Friday: Απεργίες στην Amazon Γερμανίας και Ισπανίας

Οι εργαζόμενοι στα κέντρα αποθήκευσης και διανομής (κέντρα logistics) της Amazon στη Γερμανία προχώρησαν σε απεργία σήμερα, Black Friday, μία μέρα που δίνει το σήμα έναρξης της εορταστικής χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η Amazon Γερμανίας ανακοίνωσε ότι περίπου 620 εργαζόμενοι συμμετέχουν στις απεργίες στις δομές Bad Hersfeld και Rheinberg. Ωστόσο η πλειοψηφία των εργαζομένων συνεχίζουν να εργάζονται και δεν υπάρχει επίπτωση στις παραγγελίες των καταναλωτών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ένωση Verdi κάλεσε το προσωπικό της Amazon να απεργήσει για 24 ώρες, μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευή, απαιτώντας καλύτερους μισθούς και καλύτερες συμβάσεις που εγγυώνται υγιείς συνθήκες εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στη Γερμανία πληρώνονται 10,78 ευρώ την ώρα και έχουν μηνιαίο μισθό κατά μέσο όρο ύψους €2.397 μετά από δύο χρόνια.

Οι εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη δομή αποθήκευσης της Ισπανίας (San Fernando de Henares) αποχώρησαν από την εργασία τους επίσης σήμερα, ενώ απεργούν και αύριο Σάββατο. Οι ενώσεις υποστηρίζουν ότι 85-90% του προσωπικού συμμετέχει στην απεργία.

Η Amazon Ισπανίας σημειώνει ότι τα νούμερα δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι στη θέση τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v