Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Amazon: Ρεκόρ χτυπάει η Βρετανία στη Black Friday

Η τρέλα της ημέρας χτυπάει περισσότερο την Ευρώπη, με τους βρετανούς να ψωνίζουν 100.000 παιχνίδια και 60.000 προϊόντα ομορφιάς από τα μεσάνυχτα μέχρι σήμερα το πρωί. Η κίνηση σε Γαλλία και σκανδιναβικές χώρες. Πιο ήρεμοι οι καταναλωτές στις ΗΠΑ.

Amazon: Ρεκόρ χτυπάει η Βρετανία στη Black Friday

Από φίλτρα νερού μέχρι παιχνίδια Lego, τα πάντα μπορεί να βρει κανείς τη σημερινή μέρα σε ένα κέντρο παράδοσης-παραλαβής της Amazon.

Το CNBC μπήκε σε ένα τέτοιο κέντρο στο Λονδίνο, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι μέχρι το πρωινό της Black Friday οι βρετανοί ψώνιζαν σε «επίπεδα ρεκόρ».

100.000 παιχνίδια και 60.000 προϊόντα ομορφιάς έχουν ήδη αγοραστεί από τα μεσάνυχτα.

Η Amazon προσέλαβε 20.000 εποχικούς εργαζόμενους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για τη φετινή εορταστική περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

Στοιχεία που έρχονται από την εταιρεία ερευνών eMarketer δείχνουν ότι βρετανοί και σκανδιναβοί καταναλωτές είναι οι πιο ενεργοί πελάτες της σημερινής ημέρας.

«Ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι η τρέλα της Black Friday ίσως ηρεμεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ενδιαφέρον ενισχύεται στην Ευρώπη», αναφέρεται στην έκθεση.

Σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε η PwC τον Οκτώβριο, οι βρετανοί καταναλωτές θα δαπανήσουν κατά μέσο όρο £224 (300 δολάρια) από σήμερα μέχρι τη Δευτέρα, που είναι Cyber Monday, δηλαδή μέρα προσφορών κυρίως για ηλεκτρονικά προϊόντα. 

Περίπου 45% από αυτούς θα κάνει τις αγορές του μέσω λαπτοπς ή προσωπικών υπολογιστών, ενώ 26% θα πάει στα φυσικά καταστήματα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Adobe, το 48% των γάλλων καταναλωτών θα κάνει τις χριστουγεννιάτικες αγορές του κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου. 

Απεργίες στην Amazon Γερμανίας και Ισπανίας

Οι εργαζόμενοι στα κέντρα αποθήκευσης και διανομής (κέντρα logistics) της Amazon στη Γερμανία προχώρησαν σε απεργία σήμερα, Black Friday, μία μέρα που δίνει το σήμα έναρξης της εορταστικής χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η Amazon Γερμανίας ανακοίνωσε ότι περίπου 620 εργαζόμενοι συμμετέχουν στις απεργίες στις δομές Bad Hersfeld και Rheinberg. Ωστόσο η πλειοψηφία των εργαζομένων συνεχίζουν να εργάζονται και δεν υπάρχει επίπτωση στις παραγγελίες των καταναλωτών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ένωση Verdi κάλεσε το προσωπικό της Amazon να απεργήσει για 24 ώρες, μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευή, απαιτώντας καλύτερους μισθούς και καλύτερες συμβάσεις που εγγυώνται υγιείς συνθήκες εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στη Γερμανία πληρώνονται 10,78 ευρώ την ώρα και έχουν μηνιαίο μισθό κατά μέσο όρο ύψους €2.397 μετά από δύο χρόνια.

Οι εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη δομή αποθήκευσης της Ισπανίας (San Fernando de Henares) αποχώρησαν από την εργασία τους επίσης σήμερα, ενώ απεργούν και αύριο Σάββατο. Οι ενώσεις υποστηρίζουν ότι 85-90% του προσωπικού συμμετέχει στην απεργία.

Η Amazon Ισπανίας σημειώνει ότι τα νούμερα δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι στη θέση τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v