Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 4 ετών ο ιδιωτικός τομέας της Γερμανίας το Νοέμβριο

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών η πτώση. Τα προκαταρκτικά στοιχεία της ΙHS Markit προσγειώνουν τον σύνθετο ΡΜΙ στις 52,2 μονάδες, από 53,4 τον Οκτώβριο. Είναι το πιο χαμηλό σημείο από τον Δεκέμβριο του 2014.

Σε χαμηλό 4 ετών ο ιδιωτικός τομέας της Γερμανίας το Νοέμβριο

Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση σημείωσε η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα της Γερμανίας, φτάνοντας στο πιο χαμηλό σημείο των περίπου τεσσάρων τελευταίων ετών.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit για τον σύνθετο δείκτη ΡΜΙ, που περιλαμβάνει τους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών, οι οποίοι μαζί αντιπροσωπεύουν πάνω από δύο-τρίτα της οικονομίας, έδειξαν ότι υποχώρησε στις 52,2 μονάδες από 53,4 τον Οκτώβριο.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η ανάγνωση του Νοεμβρίου είναι η πιο χαμηλή από τον Δεκέμβριο του 2014, ενώ ήταν κατώτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έβλεπαν πτώση στις 53,2 μονάδες.

Νωρίτερα, είχε επιβεβαιωθεί η συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας (-0,2%) το τρίτο τρίμηνο, για πρώτη φορά από το 2015, με οδηγός τις πιο αδύναμες εξαγωγές.

«Η οικονομική κατάσταση στη Γερμανία είναι υγιής. Οπότε, η συνολική εικόνα είναι αυτή της πιο αδύναμης ανάπτυξης, όχι της ύφεσης», τόνισε ο Chris Williamson από την IHS Markit.

O δείκτης μεταποίησης υποχώρησε στις 51,6 μονάδες το Νοέμβριο από 52,2 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν να παραμείνει σταθερός. 

Ο δείκτης υπηρεσιών επίσης κινήθηκε καθοδικά, υποχωρώντας στις 53,3 μονάδες από 54,7 τον Οκτώβριο. Ηταν επίσης πιο αδύναμος από τις προβλέψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v