Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NHK: Η Nissan απέλυσε τον πρόεδρο Carlos Ghosn

Μαζί με το διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας Greg Kelly κατηγορούνται για οικονομική κακοδιαχείριση. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν τη Δευτέρα, με κατηγορίες για εμφάνιση χαμηλότερων απολαβών του Ghosn κατά περίπου $44 εκατ.

NHK: Η Nissan απέλυσε τον πρόεδρο Carlos Ghosn

Το διοικητικό συμβούλιο της Nissan αποφάσισε να απομακρύνει τον πρόεδρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιαπωνικού δικτύου ΝΗΚ. Εκπρόσωπος της εταιρείας δεν έκανε κάποιο σχόλιο.

Ο Carlos Ghosn και το διευθυντικό στέλεχος και εκπρόσωπος της εταιρείας Greg Kelly κατηγορούνται για οικονομική κακοδιαχείριση.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν τη Δευτέρα από εισαγγελείς με κατηγορίες για εμφάνιση χαμηλότερων απολαβών του Ghosn κατά περίπου 44 εκατ. δολαρίων, κατά τη διάρκεια μίας περιόδου πέντε ετών. 

Η σημερινή συνεδρίαση έρχεται μετά από τη συνεδρίαση της Renault, μέλους της συμμαχίας των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών (Nissan, Renault, Mistsubishi). Ο Ghosn είναι επίσης προεδρος και CEO της Renault.

H γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία τοποθέτησε τον Thierry Bollore, το νούμερο 2 της, ως αναπληρωτή CEO σε προσωρινή βάση.

Η Mitsubishi Motors θα έχει συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα. Ο Ghosn είναι πρόεδρος και σε αυτή. Αναμένεται ότι θα αποφασιστεί να απομακρυνθεί και από αυτή τη θέση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v