Πάνω από τα 6.500 δολάρια περνάει το bitcoin

Οι ενδιάμεσες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες αφορούν και την κοινότητα των κρύπτο. Στο Κολοράντο, εξελέγη κυβερνήτης ο Τζάρεντ Πόλις, ενώ στην Καλιφόρνια ο Γκάβιν Νιούσομ, και οι δύο υπέρ των κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας blockchain.

Πάνω από τα 6.500 δολάρια περνάει το bitcoin

Ανοδικά κινείται το bitcoin την Τετάρτη. Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα του κόσμου τελεί υπό διαπραγμάτευση πάνω από τα $6.500, για πρώτη φορά από τα μέσα Οκτωβρίου.

Ένα bitcoin, με αύξηση κατά 1,4%, αλλάζει χέρια στα $6.523, σύμφωνα με το ανταλλακτήριο Kraken και τα στοιχεία που μεταδίδει το MarketWatch.

Η κίνηση έχει οδηγήσει την κεφαλαιοποίηση όλων των κρυπτονομισμάτων σε υψηλότερο σημείο από τα $220 δισ. για πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Οι ενδιάμεσες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες αφορούν και την κοινότητα των κρύπτο. Στο Κολοράντο, οι ψηφοφόροι εξέλεξαν τον Τζάρεντ Πόλις ως κυβερνήτη, ο οποίος είναι υπέρ των ψηφιακών assets και της τεχνολογίας blockchain.

Το μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος έχει κάνει καμπάνια εδώ και καιρό για να προωθήσει αυτή την τεχνολογία και να βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις.

«Θα διασφαλίσω ότι το Κολοράντο θα διερευνήσει τη δυνητική χρήση της τεχνολογίας blockchain και θα εργαστεί μαζί με την επιχειρηματική κοινότητα, τους ειδικούς στη χάραξη πολιτικής, τις τοπικές κοινωνίες και τους κατοίκους της περιοχής για να ανοικοδομήσουν μία ισχυρή οικονομία για το μέλλον», σημείωσε. 

Στην Καλιφόρνια εξελέγη κυβερνήτης ο Γκάβιν Νιούσομ. Το μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος ήταν ένας από τους πρώτους πολιτικούς που υιοθέτησαν το bitcoin το 2014.

Στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, κέρδη 1,7% καταγράφει το ethereum, αρνητικά κινούνται XRP (-0,7%) και monero (-1,4%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v