Σε υψηλό δυόμισι ετών «σκαρφαλώνει» το ουράνιο

Το ουράνιο, που χρησιμοποιείται σε πυρηνικούς αντιδραστήρες για την παραγωγή ηλεκτρισμού, είναι ένα από τα εμπορεύματα με την καλύτερη επίδοση το 2018, σημειώνοντας άνοδο κατά 40% από τα χαμηλά του Απριλίου.

Σε υψηλό δυόμισι ετών «σκαρφαλώνει» το ουράνιο

Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων δυόμισι ετών έφτασε το ουράνιο, καθώς έχουν αυξηθεί οι αγορές από μεγάλους παραγωγούς, την ώρα που η Κίνα προετοιμάζεται να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για ανοικοδόμηση νέων εργοστασίων.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το ουράνιο, που χρησιμοποιείται σε πυρηνικούς αντιδραστήρες για την παραγωγή ηλεκτρισμού, είναι ένα από τα εμπορεύματα με την καλύτερη επίδοση το 2018, σημειώνοντας άνοδο κατά 40% από τα χαμηλά του Απριλίου.

Ένας παράγοντας που υποστηρίζει τις τιμές είναι το γεγονός ότι αρκετά ορυχεία έκλεισαν, αναγκάζοντας τους παραγωγούς να αγοράσουν όγκο εμπορεύματος, έτσι ώστε να εκπληρώσουν τα συμβόλαια μακροπρόθεσμων πωλήσεων.

Ενας δεύτερος παράγοντας είναι το κυβερνών κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας, το οποίο δεσμεύτηκε στη χρήση πυρηνικής ενέργειας στο συνέδριό του αυτό τον μήνα. Η κίνηση δίνει περαιτέρω ώθηση στο κλίμα.

Το ουράνιο έφτασε τα $28,75 ανά λίμπρα την Παρασκευή, φτάνοντας στο πιο υψηλό σημείο από τον Μάρτιο του 2016. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v