Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζακ Μα (Alibaba): Ο εμπορικός πόλεμος είναι το πιο ανόητο πράγμα

Το εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα, το οποίο ο Αμερικανός Πρόεδρος κατηγορεί για όλες τις οικονομικές παθογένειες, έχει βοηθήσει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισε ο επικεφαλής του κινεζικού ομίλου.

Τζακ Μα (Alibaba): Ο εμπορικός πόλεμος είναι το πιο ανόητο πράγμα

Ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος είναι «το πιο ανόητο πράγμα στον κόσμο», δήλωσε ο Τζακ Μα, επικεφαλής του Ομίλου Alibaba.

Οι δύο χώρες έχουν επιβάλει η μία στην άλλη δασμούς εκατοντάδων δισ. δολαρίων, με τον Ντόναλντ Τραμπ να απειλεί με επιβολή φόρων σε κινεζικές εισαγωγές 500 δισ. δολαρίων, εάν δεν επιλυθεί η εμπορική διαμάχη.

Οπως μεταδίδει το Reuters, πρόσθεσε ότι το εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα, το οποίο ο Αμερικανός Πρόεδρος κατηγορεί για όλες τις οικονομικές παθογένειες, έχει βοηθήσει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και χωρίς αυτό η χώρα θα είχε μεγάλα προβλήματα.

Αποψή του είναι να μην ανησυχεί η κυβέρνηση για την τεχνολογία και την καινοτομία. «Οι άνθρωποι που ανησυχούν για την τεχνολογία είναι πρώτον οι ηλικιωμένοι, δεύτερον η κυβέρνηση και τρίτον οι επιτυχημένοι. Τη μισούν και ανησυχούν γι' αυτή», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν βλέπω ποτέ να ανησυχούν οι νέοι άνθρωποι για την τεχνολογία».

Τα σχόλια του Μα έγιναν στη Διεθνή Έκθεση της Σανγκάης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v