Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύθηκε η κατασκευαστική παραγωγή στη Βρετανία τον Οκτώβριο

Η εταιρεία ερευνών Markit ανακοίνωσε ότι ο δείκτης ΡΜΙ αυξήθηκε, φτάνοντας στις 53,2 μονάδες, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 52. Τον Σεπτέμβριο ήταν στις 52,1 μονάδες. Απαισιόδοξες οι επιχειρήσεις λόγω Brexit.

Ενισχύθηκε η κατασκευαστική παραγωγή στη Βρετανία τον Οκτώβριο

Ανοδικά κινήθηκε η δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Η εταιρεία ερευνών Markit ανακοίνωσε ότι ο δείκτης ΡΜΙ ενισχύθηκε φτάνοντας στις 53,2 μονάδες τον Οκτώβριο, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 52. Τον Σεπτέμβριο είχε φτάσει στις 52,1 μονάδες.

Ενώ τα στοιχεία του προηγούμενου μήνα ήταν θετικά, δείχνουν σε λιγότερη δραστηριότητα καθώς κατευθυνόμαστε προς το τέλος της χρονιάς, σημείωσε το στέλεχος της Markit, Trevor Blachin.

«Τα νέα συμβόλαια ενισχύθηκαν με μέτριο ρυθμό, ενώ οι επιχειρήσεις ήταν λιγότερο αισιόδοξες όσον αφορά το outlook. Οι κατασκευαστικές εταιρείες ανέφεραν ακόμη μία φορά τον παράγοντα Brexit και τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την ΕΕ, που προκαλεί καθυστερήσεις στις τελικές αποφάσεις των πελατών τους», πρόσθεσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v