Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι καθυστερήσεις ρίχνουν το outlook της Airbus

Δημοσίευσε καθαρά κέρδη ύψους 957 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα 307 εκατ. έναν χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20%, φτάνοντας τα 15,5 δισ. Οι ελλείψεις σε απαραίτητα εξαρτήματα και η αύξηση της παραγωγής.

Οι καθυστερήσεις ρίχνουν το outlook της Airbus

Ενισχύθηκαν τα κέρδη της Airbus το τρίτο τρίμηνο, αντανακλώντας την ισχυρή ζήτηση από τις παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες για νέα αεροσκάφη, την ώρα που αυξάνονται οι αριθμοί των επιβατών και των εταιρειών. 

Η Airbus δημοσίευσε καθαρά κέρδη ύψους 957 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα 307 εκατ. έναν χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20%, φτάνοντας τα 15,5 δισ. την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

H εταιρεία δήλωσε ότι θα παραδώσει 800 αεροπλάνα φέτος. Το 2017 κατασκεύασε 718, όπως μεταδίδει το MarketWatch.

Η Airbus αναθεώρησε τις προοπτικές για ελεύθερες ταμειακές ροές πριν από συγχωνεύσεις και εξαγορές και χρηματοδότηση πελατών χαμηλότερα από το επίπεδο του περασμένου έτους, ύψους 2,95 δισ. ευρώ. Προηγουμένως ανέμενε να φτάσει στο ίδιο επίπεδο.

«Αν και παραδώσαμε περισσότερα αεροσκάφη από πέρυσι, έχουμε ακόμη να κάνουμε πολλά για να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις μας», σημείωσε ο Chief Executive Tom Enders.

Τα προβλήματα παρουσιάζονται καθώς η Airbus ενισχύει την παραγωγή των πιο δημοφιλών μοντέλων με την κατασκευή τους ωστόσο να συναντά δυσκολίες λόγω ελλείψεων σε κινητήρες, καθίσματα, ακόμη και τμήματα για τις τουαλέτες...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v