Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναγερμός στις ΗΠΑ με ύποπτα πακέτα προς Κλίντον, Ομπάμα, CNN

(UPD 6) Πρεμιέρα έκανε ως παραλήπτης ο Τζορτζ Σόρος, σειρά πήραν οι Κλίντον, Ομπάμα και το CNN, ενώ στον «χορό» μπήκαν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, βουλευτές των Δημοκρατικών αλλά και ο κυβερνήτης της Ν. Υόρκης.

Συναγερμός στις ΗΠΑ με ύποπτα πακέτα προς Κλίντον, Ομπάμα, CNN

H Χίλαρι Κλίντον και ο Μπάρακ Ομπάμα ήταν ανάμεσα στους αποδέκτες εκρηκτικών μηχανισμών που εστάλησαν μέσω αλληλογραφίας, σύμφωνα με τη Μυστική Υπηρεσία, ενώ παρόμοιο πακέτο εστάλη και στο CNN και στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους Financial Times και το CNN, πριν αρχίσουν να εμφανίζονται και... άλλα ύποπτα δέματα προς νέους παραλήπτες.

Για τον Λευκό Οίκο πάντως υπήρξε διάψευση, από πηγή που γνωρίζει την κατάσταση.

Απομακρύνονται τα πρώτα πακέτα, έρχονται νέα

Εκπρόσωπος της αστυνομικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι απομακρύνθηκε το ύποπτο πακέτο στο Time Warner Center στη Νέα Υόρκη, ενώ νωρίτερα το κτίριο όπου στεγάζεται το CNN εκκενώθηκε. 

Οπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο, το ύποπτο δέμα που στάλθηκε στα γραφεία του στη Νέα Υόρκη και έχει ήδη απομακρυνθεί από τον χώρο, απευθυνόταν στον πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν. 

Ο Μπρέναν, αξιωματούχος στην κυβέρνηση Ομπάμα, είναι συχνά καλεσμένος του CNN και επικριτής του Τραμπ, ενώ η ασφάλεια του ανακλήθηκε από τον Αμερικανό Πρόεδρο αυτό το καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα, εκκενώθηκε το γραφείο της βουλευτίνας του Δημοκρατικού Κόμματος Ντέμπι Γουάσερμαν-Σουλτς στη Φλόριντα, καθώς εντοπίστηκε ύποπτο δέμα, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Η Γουάσερμαν-Σουλτς είναι η πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος και έλαβε το πακέτο καθώς η διεύθυνση της αναγραφόταν ως διεύθυνση επιστροφής στο πακέτο με προορισμό τον Ερικ Χόλντερ, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Ομπάμα και πρώην γενικό εισαγγελέα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Την ίδια διεύθυνση επιστροφής είχαν και τα πακέτα που προορίζονταν για τη Χίλαρι Κλίντον και τους Ομπάμα.

Υποπτο πακέτο εντοπίστηκε και στο Σαν Ντιέγκο, όπου η αστυνομία έχει κλείσει τμήμα της 6ης Λεωφόρου.To κτίριο που έχει εκκενωθεί στεγάζει τη San Diego Union-Tribune και το γραφείο της Γερουσιαστού Καμάλα Χάρρις, όπως και άλλα γραφεία. Δεν είναι σαφές ποιος είναι ο αποδέκτης.

Ακόμη ένας ύποπτος μηχανισμός, πιθανότατα βόμβα, στάλθηκε στο γραφείο του Δημοκρατικού κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος. Ο Κουόμο είπε ότι "δεν θα εκπλαγεί" αν εντοπιστούν και άλλα τέτοια ύποπτα δέματα.

Μέχρι στιγμής πάντως τα επιβεβαιωμένα πακέτα έχουν λάβει οι: Σόρος, Κλίντον, Ομπάμα, Μπρέναν και Γουάσερμαν-Σουλτς.

Time Warner Center – where CNN's New York offices are located – was just evacuated. The alarm went off as @jimsciutto and @PoppyHarlowCNN were on air reporting the packages sent to the Clintons and Obamas. @ShimonPro reporting it was over "a suspicious package." pic.twitter.com/EYBsytil0o


Κλίντον και Ομπάμα

Το πακέτο προς τους Κλίντον στη Νέα Υόρκη αποκαλύφθηκε αργά την Τρίτη, ενώ αυτό του Ομπάμα στην Ουάσιγκτον το πρωί της Τετάρτης.

Αξιωματούχος σημείωσε ότι ο μηχανισμός που βρέθηκε στους Κλίντον ήταν παρόμοιος με αυτόν που είχε σταλεί στην οικία του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος τη Δευτέρα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Πάντως η Χίλαρι Κλίντον δεν ήταν στην οικία της στη Νέα Υόρκη χθες το βράδυ. Πέρασε το βράδυ σε καμπάνια υπέρ των Δημοκρατικών στη Φλόριντα, ενώ έχει άλλη εκδήλωση για το κόμμα σήμερα στη Νότια Φλόριντα. Ο Μπιλ ωστόσο ήταν στο σπίτι, ενώ παραμένει εκεί.

«Είμαστε καλά, χάρη στους άνδρες και τις γυναίκες της Μυστικής Υπηρεσίας που παρεμπόδισαν το πακέτο που προοριζόταν για εμάς, πριν ακόμη φτάσει στην οικία μας», είπε η Χίλαρι Κλίντον.

Το FBI σημείωσε ότι το πακέτο προς τους Κλίντον βρέθηκε κοντά στην οικία τους στη Νέα Υόρκη, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, επικαλούμενο την έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

Εκπρόσωπος του Μπάρακ και της Μισέλ Ομπάμα δεν έκανε κάποιο σχόλιο για το πού βρίσκονταν χθες το βράδυ, ενώ το ζεύγος δεν έχει προγραμματισμένες εκδηλώσεις για σήμερα.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης δεν είναι σε θέση να διευκρινίσει αν το ύποπτο δέμα που βρέθηκε στον πολυώροφο ουρανοξύστη όπου στεγάζονται τα στούντιο του τηλεοπτικού δικτύου CNN είναι παρόμοιο με τα άλλα δέματα που στάλθηκαν στον πρώην πρόεδρο Ομπάμα και στο ζεύγος Κλίντον.


Καταδικάζει ο Λευκός Οίκος

Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει διεξοδική έρευνα που θα αξιοποιήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους για να εντοπιστεί η πηγή των πακέτων και οι υπεύθυνοι, δήλωσε ο βοηθός ειδικού πράκτορα Mason Brayman.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Sarah Sanders, καταδίκασε τις «απόπειρες βίαιων επιθέσεων». «Αυτές οι εκφοβιστικές ενέργειες είναι κατάπτυστες και σε όποιον ευθύνεται για αυτές θα αποδοδούν ευθύνες με βάση τον νόμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς, μέσω Twitter, δήλωσε:

«Καταδικάζουμε τις απόπειρες επιθέσεων κατά Ομπάμα, Κλίντον, CNN και άλλων. Αυτές οι δειλές πράξεις είναι καταδικαστέες και δεν έχουν θέση σε αυτή τη Χώρα. Ευγνώμων για τη γρήγορη αντίδραση της Μυστικής Υπηρεσίας, του FBI και των τοπικών δυνάμεων. Οι υπεύθυνοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη».

 

Τραμπ: Ενωμένοι να στείλουμε ισχυρό μήνυμα

Ολο το βάρος της αμερικανικής κυβέρνησης θα πέσει στην έρευνα για τα ύποπτα πακέτα, τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι σε αυτές τις εποχές, πρέπει να ενωθούμε, πρέπει να έρθουμε πιο κοντά και να στείλουμε ένα πολύ σαφές, ισχυρό, αδιαμφισβήτητο μήνυμα, ότι οι πράξεις πολιτικής βίας οποιουδήποτε είδους δεν έχουν θέση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είμαστε εξαιρετικά θυμωμένοι, αναστατωμένοι και δυστυχείς για αυτό που βλέπουμε», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η πρώτη κυρία, Μελάνια Τραμπ:

«Θέλω να αφιερώσω μια στιγμή για να μιλήσω για τα σημερινά νέα ... δεν μπορούμε να ανεχτούμε αυτές τις δειλές επιθέσεις. Καταδικάζω σθεναρά όλους όσους επιλέγουν τη βία», σημειώνει η Μελάνια Τραμπ.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v