ΑΤ&Τ: Τα κέρδη τρίτου τριμήνου δεν συμφωνούν με τις εκτιμήσεις

Η εταιρεία κέρδισε 90 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν 94 σεντς, σύμφωνα με τη Refinitiv. Οι μετοχές της υποχωρούν περισσότερο από 3%. Το παζλ των συνδρομητών.

ΑΤ&Τ: Τα κέρδη τρίτου τριμήνου δεν συμφωνούν με τις εκτιμήσεις

Αναπάντεχη άνοδο στους συνδρομητές κατέγραψε η ΑΤ&Τ στις Ηνωμένες Πολιτείες το τρίτο τρίμηνο. Τα κέρδη ωστόσο αυξήθηκαν λιγότερο από ότι αναμενόταν, καθώς ήταν συγκρατημένη η εξέλιξη της δορυφορικής τηλεόρασης. Οι μετοχές της υποχωρούν περισσότερο από 3% πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής ασύρματων δικτύων ανακοίνωσε ότι είχε καθαρό κέρδος 69.000 συνδρομητών με μηνιαία χρέωση στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για καθαρή πτώση 22.000 συνδρομητών.

Οι αναλυτές της Wall Street παρακολουθούν την αποκαλούμενη «προπληρωμένη» συνδρομή, επειδή αυτοί οι πελάτες πληρώνουν μηνιαίο λογαριασμό και είναι πιο πολύτιμοι για την εταιρεία.

Η ΑΤ&Τ έχασε περισσότερους πελάτες της δορυφορικής τηλεόρασης από ότι ανέμενε η Wall Street, με 359.000 καθαρούς συνδρομητές λιγότερους, καθώς οι τηλεθεατές στρέφονται σε πιο οικονομικά πακέτα που προσφέρουν υπηρεσίες video streaming, όπως οι Netflix και Hulu. Είχε χάσει 251.000 την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι αναλυτές περίμεναν να μειωθούν κατά 245.000, σύμφωνα με το FactSet.

Τα καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν στα $4,7 δισ. ή 65 σεντς ανά μετοχή από $3 δισ. ή 49 σεντς έναν χρόνο νωρίτερα.

Εξαιρουμένων κάποιων τμημάτων, η εταιρεία κέρδισε 90 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν 94 σεντς, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Τα συνολικά έσοδα ενισχύθηκαν 15,3% στα $45,74 δισ., ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για $45,65 δισ. σύμφωνα με το Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v