Ο Νικ Κλεγκ επικεφαλής διεθνών υποθέσεων του Facebook

Η πρόσληψη του πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας υποδηλώνει τη διάθεση για ενίσχυση των δεσμών με τις Βρυξέλλες, ενώ προκαλεί έκπληξη στο βρετανικό πολιτικό κατεστημένο καθώς και στη Σίλικον Βάλεϊ.

Ο Νικ Κλεγκ επικεφαλής διεθνών υποθέσεων του Facebook

Τον πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Νικ Κλεγκ προσέλαβε το Facebook ως επικεφαλής της ομάδας διεθνών υποθέσεων και επικοινωνιών καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα όσον αφορά την προστασία δεδομένων και την απειλή μεγαλύτερης κυβερνητικής ρύθμισης.

Ο Κλεγκ, ετών 51, θα μετακομίσει στη Σίλικον Βάλεϊ τον Ιανουάριο, για να διαδεχθεί τον Elliot Schrage, που ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το κοινωνικό δίκτυο μετά από δέκα χρόνια, τον Ιούνιο.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η πρόσληψή του προκαλεί έκπληξη στο βρετανικό πολιτικό κατεστημένο καθώς και στη Σίλικον Βάλεϊ, όπου λίγοι Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν υψηλό προφίλ στον τομέα της τεχνολογίας.

Ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός ηγήθηκε του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος στον συνασπισμό με τους Συντηρητικούς του Ντέιβιντ Κάμερον, στο διάστημα μεταξύ 2010 και 2015, αλλά έχασε την έδρα του στο κοινοβούλιο στις γενικές εκλογές του 2017.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του υποσχέθηκε ότι θα έχει ηγετικό ρόλο στη διαμόρφωση της στρατηγικής του Facebook.

Η κίνηση του δικτύου υποδηλώνει τη διάθεσή του να δώσει ώθηση στους δεσμούς με τις Βρυξέλλες, όπου το Facebook θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπο με κάποιες από τις μεγαλύτερες ρυθμιστικές προκλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v