Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Premium από τη VW μέχρι €7.000 για αλλαγή αυτοκινήτου ντίζελ

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες είναι υπό έντονη πολιτική πίεση για ανανέωση του στόλου τους, αφότου δικαστήριο τον Φεβρουάριο αποφάσισε ότι οι απαγορεύσεις αυτοκινήτων ντίζελ σε δεκάδες πόλεις είναι νόμιμες. Το πρόγραμμα και τα χρήματα.

Γερμανία: Premium από τη VW μέχρι €7.000 για αλλαγή αυτοκινήτου ντίζελ

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει δράση και θα πληρώσει τους ιδιοκτήτες παλαιότερων και πιο «βρώμικων» αυτοκινήτων ντίζελ για ανταλλαγή με πιο καινούρια μοντέλα στη Γερμανία, ως μέρος της προσπάθειας να καθαρίσουν οι πόλεις από τη ρύπανση και να αποφευχθεί η απαγόρευση τους.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, θα προσφέρει premium μεταξύ 500-700 ευρώ, στην τιμή του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, για την αγορά πιο νέου και πιο καθαρού. Θα προσφέρει επίσης «περιβαλλοντικά κίνητρα» αξίας 1.500-8.000 ευρώ για την αγορά πιο καθαρών οχημάτων.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες είναι υπό έντονη πολιτική πίεση για ανανέωση του στόλου τους αφότου ομοσπονδιακό δικαστήριο τον Φεβρουάριο αποφάσισε ότι οι απαγορεύσεις κάποιων αυτοκινήτων ντίζελ σε δεκάδες πόλεις είναι νόμιμες και ένας αποτελεσματικός τρόπος για συμμόρφωση με τους κανόνες της ΕΕ όσον αφορά τη ρύπανση.

Η VW προσφέρει περιβαλλοντικά κίνητρα στη Γερμανία σε πιστοποιημένα σύμφωνα με τα πρότυπα εκπομπών της ΕΕ 1-4.

Tα κίνητρα θα δοθούν επίσης και στους ιδιοκτήτες Euro-4 και Euro-5 οχημάτων ντίζελ σε 14 γερμανικές πόλεις που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα ρύπανσης, όπου οι απαγορεύσεις ντίζελ είναι πιο πιθανό να εφαρμοστούν.

Παρόμοια δράση από τον Αύγουστο του 20174 μέχρι τον Ιούνιο του 2018 είχε ως αποτέλεσμα να ανταλλαχθούν 210.000 οχήματα.

Η VW είπε ότι η ανταλλαγή μείωσε τις εκπομπές διοξειδίου του αζώτου κατά 10.000 τόνους ετησίως. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v