Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς δικό τους σπίτι και αποταμιεύσεις οι νεαροί Βρετανοί

Το ποσοστό των ιδιοκτητών κατοικιών στις ηλικίες 22-29 υποχώρησε 10 ποσοστιαίες μονάδες τη δεκαετία που ολοκληρώθηκε το 2017, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία. Πόσο αποταμιεύουν αυτοί που μπορούν.

Χωρίς δικό τους σπίτι και αποταμιεύσεις οι νεαροί Βρετανοί

Λίγες πιθανότητες να αποκτήσουν δικό τους σπίτι ή να βάλουν στην άκρη χρήματα έχουν οι νέοι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς γίνεται όλο και πιο δύσκολο να επιτύχουν χρηματοοικονομική σταθερότητα, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία (ΟΝS).

Το ποσοστό των ιδιοκτητών κατοικιών στις ηλικίες 22-29 υποχώρησε 10 ποσοστιαίες μονάδες τη δεκαετία που ολοκληρώθηκε το 2017, σύμφωνα με την ΟΝS.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς σε αυτή την ηλικιακή ομάδα δεν είχαν χρήματα σε αποταμιεύσεις την τριετία που ολοκληρώθηκε το 2016, σε σύγκριση με 41% έξι χρόνια πριν.

Ωστόσο, αυτοί που αποταμιεύουν, βάζουν στην άκρη περίπου £1.600 ($2.000) σε σύγκριση με τις μόλις 900 στερλίνες, μία δεκαετία νωρίτερα.

«Σαφέστατα, δεν αντιμετωπίζουν όλοι οι νέοι άνθρωποι τις ίδιες οικονομικές πιέσεις», τονίζει η στατιστική υπηρεσία, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v