Ερντογάν: Ερευνα για τον ρόλο της αντιπολίτευσης στην Isbank

Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει ζητήσει να εξεταστεί το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα για το ποσοστό συμμετοχής του, ύψους 28% και τις τέσσερις έδρες που κατέχει στο διοικητικό συμβούλιο. Πτώση 3,8% για τη μετοχή της τράπεζας.

Ερντογάν: Ερευνα για τον ρόλο της αντιπολίτευσης στην Isbank

Οι αρχές πρέπει να εξετάσουν τα μέλη της αντιπολίτευσης που υπηρετούν στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας Isbank, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρει η εφημερίδα Χουριέτ τη Δευτέρα, προκαλώντας «πλήγμα» στις μετοχές της μεγαλύτερης εισηγμένης τράπεζας της χώρας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος και οι συνεργάτες του έχουν ζητήσει να εξεταστεί το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) για το ποσοστό συμμετοχής του, ύψους 28% στην Isbank, που κληροδοτήθηκε στο κόμμα από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Ενώ το CHP δεν λαμβάνει μερίσματα - πηγαίνουν σε πολιτιστικούς συλλόγους, όπως ορίστηκε από τον Ατατούρκ - τα μέλη του κόμματος έχουν έδρες στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

«Κατέχει 28% των μετοχών της Isbank. Δεν μπορεί να λάβει χρήματα από εκεί, αλλά έχει τέσσερις θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο. Τι κάνουν αυτά τα τέσσερα μέλη; Πρέπει να ερευνηθεί», φέρεται να είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια πτήσης από το Αζερμπαϊτζάν, όπως μεταδίδει η Χουριέτ και το Reuters.

Οι μετοχές της Isbank υποχωρούν 3,8%, στις 3,98 λίρες.

Από την πλευρά της η Isbank δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό για να γίνει θέμα πολιτικής συζήτησης, προσθέτοντας ότι η εμπιστοσύνη στις τράπεζες πρέπει να διατηρηθεί για χάρη της εθνικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v