Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινέζος Πρόεδρος: Ρωσία και Κίνα μαζί ενάντια στον προστατευτισμό

Θα αντιταχθούμε από κοινού στην μονομερή προσέγγιση και τον εμπορικό προστατευτισμό και θα προωθήσουμε ένα νέο τύπο διεθνών σχέσεων, τόνισε ο Σι Τζίνπινγκ. Θα προωθήσουμε πολιτικές λύσεις στα τρέχοντα προβλήματα και τις διαμάχες.

Κινέζος Πρόεδρος: Ρωσία και Κίνα μαζί ενάντια στον προστατευτισμό

Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζίνπινγκ είπε την Τρίτη ότι η Ρωσία και η Κίνα πρέπει να εργαστούν μαζί για να αντιταχθούν στον εμπορικό προστατευτισμό και σε αυτό που αποκάλεσε μονομερείς προσεγγίσεις σε διεθνή προβλήματα, κάνοντας προφανώς αναφορά στην αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Σι έκανε τα σχόλια σε συνέντευξη Τύπου στο Βλαδιβοστόκ, μετά τις συνομιλίες με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, στο περιθώριο οικονομικού φόρουμ.

«Σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη διεθνή κατάσταση με αυξανόμενη αστάθεια και έλλειψη δυνατότητας πρόβλεψης, η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία», δήλωσε ο Σι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

«Μαζί με την διεθνή κοινότητα θα προωθήσουμε πολιτικές λύσεις στα τρέχοντα προβλήματα, τις διαμάχες, θα υπερασπιστούμε ανεπιφύλακτα τους στόχους και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, θα αντιταχθούμε από κοινού στην μονομερή προσέγγιση και τον εμπορικό προστατευτισμό και θα προωθήσουμε ένα νέο τύπο διεθνών σχέσεων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v