Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγινε το πρώτο εμπορικό βήμα για να έρθουν πιο κοντά ΗΠΑ και ΕΕ

Η Σεσίλια Μάλμστρομ υποδέχθηκε τον Robert Lightizer, στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα, ενώ αναμένεται να συναντηθούν ξανά στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι εποικοδομητικές συνομιλίες και η συμφωνία Γιούνκερ-Τραμπ του Ιουλίου.

Εγινε το πρώτο εμπορικό βήμα για να έρθουν πιο κοντά ΗΠΑ και ΕΕ

Συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογο της είχε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα του εμπορίου.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η Σεσίλια Μάλμστρομ υποδέχθηκε τον Robert Lightizer, στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα, ενώ αναμένεται να συναντηθούν ξανά στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου χαρακτήρισε τη συνάντηση ως μία πρώτη ευκαιρία να ακολουθήσουν τη συμφωνία που έγινε μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Ζαν-Κλον Γιούνκερ πριν από δύο μήνες.

Συζητήσαμε πώς θα προχωρήσουμε μπροστά και θα προσδιορίσουμε τις προτεραιτότητες και των δύο πλευρών, καθώς και πώς θα επιτύχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, σημείωσε η Μάλμστρομ.

Πρόσθεσε ότι παραμένει αρκετή δουλειά για αυτό το φθινόπωρο και ότι «οι υπηρεσίες μας θα είναι σε στενή επαφή τις επόμενες εβδομάδες». 

Το γραφείο του Lightizer περιέγραψε τις συνομιλίες ως εποικοδομητικές, προσθέτοντας ότι ειδικοί θα συναντηθούν τον Οκτώβριο για να εξακριβώσουν τους δασμούς και τα μη δασμολογικά εμπόδια που μπορούν να περικοπούν.

Υπενθυμίζεται ότι Tραμπ και Γιούνκερ είχαν συμφωνήσει τον Ιούλιο να μηδενίσουν τους δασμούς, να μηδενίσουν τα μη δασμολογικά εμπόδια και να μηδενίσουν τις επιδοτήσεις σε βιομηχανικά προϊόντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v