Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Starbucks μπαίνει στην ιταλική αγορά με κατάστημα στο Μιλάνο

Στο 1,80 ευρώ για έναν απλό εσπρέσσο, θα χρεώνει σχεδόν διπλάσια από αυτά που δίνουν οι Ιταλοί στα τοπικά μπαρ. Πρόκειται για την είσοδο της αλυσίδας στην τέταρτη μεγαλύτερη αγορά καφέ, 35 χρόνια μετά τη σύλληψη της ιδέας στην... Ιταλία.

Η Starbucks μπαίνει στην ιταλική αγορά με κατάστημα στο Μιλάνο

Η Starbucks, η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο, πραγματοποιεί ένα όνειρο του προέδρου της την Παρασκευή, ανοίγοντας κατάστημα στο Μιλάνο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πρόκειται για την πρώτη είσοδο στην ιταλική αγορά, η οποία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στον καφέ και έρχεται 35 χρόνια αφότου ο πρόεδρος της εταιρείας Howard Schultz επισκέφθηκε τη χώρα και εμπνεύστηκε τη δική του αλυσίδα καφέ.

Το πραγματικό τεστ θα είναι να πείσει τους Ιταλούς να πληρώνουν περισσότερα για τον καθημερινό τους εσπρέσο. Στο 1,80 ευρώ για έναν απλό εσπρέσσο, η Starbucks θα χρεώνει σχεδόν διπλάσια από αυτά που δίνουν οι Ιταλοί στα τοπικά μπαρ.

«Η τιμή αντανακλά την premium εμπειρία που θα προσφέρουμε στους πελάτες μας», σημείωσε ο πρόεδρος παγκόσμιας λιανικής της αλυσίδας, John Culver.

Οπως έχει πει στο παρελθόν ο πρόεδρος της, Howard Schultz, εμπνεύστηκε την ανάπτυξη των Starbucks, που φτάνει στα περίπου 29.000 καταστήματα παγκοσμίως, κατά την επίσκεψη του στην Ιταλία το 1983.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v