Γερμανία: Λιγότερη κυριαρχία στους διαδικτυακούς γίγαντες

Οι μεγάλες αμερικανικές διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν αποκτήσει πολύ δύναμη, πιστεύουν πολλοί Γερμανοί. Ενισχύεται η επιτροπή ανταγωνισμού. Εμπόδια στο μονοπώλιο. Τι είπε ο υπουργός Οικονομίας, Πίτερ Αλτμάιερ.

Γερμανία: Λιγότερη κυριαρχία στους διαδικτυακούς γίγαντες

Να περιορίσει τη δύναμη των γιγάντων του διαδικτύου, όπως το Google και το Facebook, αναζητά η Γερμανία, που σκοπεύει να ενισχύσει τις δυνάμεις της αρμόδιας επιτροπής ανταγωνισμού. Στόχος είναι να μπουν εμπόδια στο μονοπώλιο τέτοιων εταιρειών, πριν αποκτήσουν μεγάλο μέγεθος.

Σύμφωνα με το Reuters, η πρωτοβουλία, που ανακοινώθηκε την Τρίτη, μπορεί να μπλοκάρει τους μεγάλους παίκτες από το να αποκτούν μικρότερες εταιρίες, ενώ έρχεται μετά και τη δέσμευση της Καγκελαρίου Μέρκελ για περιορισμό των αμερικανικών διαδικτυακών εταιρειών, οι οποίες για πολλούς Γερμανούς έχουν αποκτήσει πολύ δύναμη.

«Στόχος μου είναι να κάνουμε πιο αποτελεσματικό το νόμο για τον ανταγωνισμό», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Πίτερ Αλτμάιερ.

«Πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία στις δυνατότητες ανάπτυξης των γερμανικών και ευρωπαϊκών εταιρειών και να αποτρέψουμε την κατάχρηση ισχύος στην αγορά», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v