Υποχωρούν τουρκικά τραπεζικά ομόλογα μετά τη Moody's

Η υποβάθμιση σε 20 τουρκικούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και η επιδείνωση της χρηματοδότησης. Δεν βλέπει κινδύνους ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ. «Βουνό» το εξωτερικό χρέος, εκτιμά η JPMorgan. Βουτιά για τη λίρα.

Υποχωρούν τουρκικά τραπεζικά ομόλογα μετά τη Moodys

Ομόλογα σε δολάριο που εκδόθηκαν από συγκεκριμένες τουρκικές τράπεζες υποχωρούν την Τετάρτη, μετά το «καμπανάκι» της Moody’s για τον τραπεζικό τομέα και ενώ ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι δεν βλέπει μεγάλο κίνδυνο στην οικονομία ή το χρηματοοικονομικό σύστημα.

Το Eurobond (2024) της Yapi Kredi υποχωρεί 1,5 σεντς, στα 72 σεντς σύμφωνα με το Tradeweb, ενώ η έκδοση της Garanti (2027) είναι χαμηλότερα 1,9 σεντς, στα 68. Της Akbank (2025) υποχωρεί 1,6 σεντς, στα 77.

Η Μοοdy’s υποβάθμισε 20 τουρκικούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, αναφέροντας αυξημένο κίνδυνο για επιδείνωση της χρηματοδότησης.

Την ίδια ώρα, η JPMorgan εκτιμά ότι περίπου 179 δισ. δολάρια σε τουρκικό εξωτερικό χρέος λήγει την χρονιά που ολοκληρώνεται τον Ιούλιο του 2019, με περίπου 146 δισ. από αυτά να οφείλονται από τον ιδιωτικό τομέα, κυρίως τις τράπεζες.

Αποδυναμώνεται περαιτέρω η τουρκική λίρα την Τετάρτη, καθώς συνεχίζεται η διαμάχη Ηνωμένων Πολιτειών και Τουρκίας, χωρίς να διαφαίνεται κάποια πρόοδος.

Η ισοτιμία διαμορφώνεται στις 6,4519 λίρες ανά δολάριο, καθώς επεκτείνει τις ημερήσιες απώλειες της κατά 2,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v