Toyota: Επενδύει $500 εκατ. στην Uber και την αυτόνομη οδήγηση

Το ντιλ αναμένεται να δώσει ώθηση στις προσπάθειες της Uber, μετά τη θανατηφόρα σύγκρουση του Μαρτίου, με θύμα μία γυναίκα στην Αριζόνα. Το 2021 αναμένονται τα αυτοκίνητα με τη συγκεκριμένη τεχνολογία και την εφαρμογή

Toyota: Επενδύει $500 εκατ. στην Uber και την αυτόνομη οδήγηση

Επένδυση 500 εκατ. δολαρίων από την Toyota στην Uber συμφώνησαν οι δύο εταιρείες, καθώς επιδιώκουν μία νέα συνεργασία στα οχήματα αυτόνομης οδήγησης.

Το ντιλ αναμένεται να δώσει ώθηση στις προσπάθειες της Uber στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, μετά τη θανατηφόρα σύγκρουση του Μαρτίου. Τότε μία γυναίκα που διέσχιζε δρόμο στην Αριζόνα χτυπήθηκε και σκοτώθηκε από διερχόμενο όχημα της Uber που δεν έλεγχε οδηγός.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι, κατά τη διάρκεια της έρευνας για το ατύχημα, αναστέλλει όλες τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων της. Σήμερα, ετοιμάζεται να ξεκινήσει ξανά.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η επένδυση της Toyota , που αποτιμά την Uber στα 72 δισ. δολάρια, είναι «σημαντική και συμβολική», δήλωσε ο επικεφαλής ανάπτυξης της τελευταίας.

Η Τοyota και η Uber θα συνεργαστούν σε μία σειρά οχημάτων, στα οποία θα χρησιμοποιείται η εφαρμογή. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, που ενδέχεται να ανήκουν στην Toyota ή σε κάποιον τρίτο, αναμένονται το 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v