Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Uber: Το επίκεντρο σε ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, ότι πιο ατομικοί τρόποι μεταφοράς ταιριάζουν καλύτερα στο αστικό περιβάλλον, παρά το γεγονός ότι μειώνουν τα έσοδα για τους οδηγούς. Τα ebikes και οι επενδύσεις στις Jump, Lime και Masabi.

Uber: Το επίκεντρο σε ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ

Έμφαση στα ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερς σχεδιάζει η Uber, όσον αφορά τις πιο κοντινές μετακινήσεις στις μεγάλες πόλεις, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας.

Ο Dara Khosrowshahi σημείωσε ότι πιο ατομικοί τρόποι μεταφοράς ταιριάζουν καλύτερα στο αστικό περιβάλλον, παρά το γεγονός ότι μειώνουν τα έσοδα για τους οδηγούς της Uber.

Παραδέχθηκε ότι βραχυπρόθεσμα, η συγκεκριμένη κίνηση θα είναι ένα επιπλέον «χτύπημα» για την εταιρεία, που είχε απώλειες 4,5 δισ. δολάρια πέρυσι.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, τόνισε ότι οι επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν πως η βραχυπρόθεσμη επιβάρυνση είναι απαραίτητη για την επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων – και μέρος αυτού είναι και η απομάκρυνση από τα αυτοκίνητα, στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Κατά την ώρα αιχμής, είναι αναποτελεσματικό να μετακινείς κάποιον για δέκα τετράγωνα με αυτοκίνητο, είπε το διευθυντικό στέλεχος, σε συνέντευξη του στους FT.

Πρώτη φορά η Uber συμπεριέλαβαε υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων (ebikes) στην εφαρμογή της, τον Φεβρουάριο, ενώ απέκτησε την εταιρεία διαμοιρασμού ποδηλάτων Jump, έναντι 200 εκατ. δολαρίων, τον Απρίλιο.

Ο κ. Khosrowshahi, που πήγε στην Uber πριν από έναν χρόνο, έχει επίσης κάνει συμφωνίες με τη Lime, εταιρεία ηλεκτρικών σκούτερ και τη Masabi, μία εφαρμογή με έδρα το Λονδίνο, που παρέχει εισιτήρια, μέσω κινητών, για τα μέσα μεταφοράς, με στόχο την δημιουργία μίας «πλατφόρμας αστικής μετακίνησης».

Παραδέχθηκε ότι η Uber βγάζει λιγότερα χρήματα από το ποδήλατο σε σύγκριση με μία κούρσα από αυτοκίνητο, αλλά είπε ότι αναμένει αυτή η επίπτωση να αντισταθμιστεί, εάν οι πελάτες χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για περισσότερες μετακινήσεις από ότι συνήθως, γεγονός που το έχουν δει να συμβαίνει με τους ποδηλάτες στο Σαν Φρανσίσκο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v