Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Αναπάντεχη άνοδος στο επιχειρηματικό κλίμα τον Αύγουστο

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες και τα επίπεδα του περασμένου μήνα οι δείκτες του ινστιτούτου Ifo. Για πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο, τo κλίμα ενισχύθηκε, στις 103,8 μονάδες από 101,7 τον Ιούλιο και από 103,7 τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Γερμανία: Αναπάντεχη άνοδος στο επιχειρηματικό κλίμα τον Αύγουστο

Βελτιώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Αύγουστο,  για πρώτη φορά φέτος, σύμφωνα με το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών Ifo, υποδηλώνοντας ότι οι ανησυχίες για τον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, μεταξύ των διευθυντικών στελεχών της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, έχουν ηρεμήσει.

«Η ισχυτή εγχώρια οικονομική κατάσταση και η ανακωχή στην εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ συνέβαλαν στη βελτίωση του κλίματος», σημείωσε ο επικεφαλής του Ifο, Clemens Fuest.

«Η γερμανική οικονομία έχει ισχυρή επίδοση. Τα τρέχοντα νούμερα δείχνουν σε οικονομική ανάπτυξη 0,5% για το τρίτο τρίμηνο», πρόσθεσε.


* To επιχειρηματικό κλίμα ενισχύθηκε, στις 103,8 μονάδες από 101,7 τον προηγούμενο μήνα και από 103,7 τον ίδιο μήνα πέρυσι. Η πρόβλεψη έκανε λόγο για 101,9.

* Η τρέχουσα αποτίμηση κινήθηκε απίσης ανοδικά, στις 106,4 μονάδες από 105,4 τον Ιούλιο και από 105,1 πέρυσι. Δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπε 105,4 μονάδες.

* Οι εκτιμήσεις κινήθηκαν ιδιαίτερα ανοδικά, στις 101,2 από 98,2 τον Ιούλιο, ενώ ήταν χαμηλότερα από το επίπεδο των 102,2 σε ετήσια βάση. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 98,5.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v