Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στροφή 180 μοιρών από Musk για την Tesla

«Πιστεύω ότι το καλύτερο μονοπάτι για την Tesla είναι να παραμείνει δημόσια», έγραψε ο Musk στο site της εταιρείας. Υποστήριξε ότι κατέληξε στην απόφαση μετά από επαφές με συμβούλους και μετόχους της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στροφή 180 μοιρών από Musk για την Tesla

Τέλος στα σενάρια εξόδου της Tesla από το χρηματιστήριο έβαλε ο επικεφαλής της Elon Musk την Παρασκευή, εγκαταλείποντας μια πρόταση που διατύπωσε ο ίδιος πριν από λίγες εβδομάδες.

Η απόφαση που επικοινωνήθηκε στο Δ.Σ. της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων την Παρασκευή έρχεται τρεις εβδομάδες αφότου ένα tweet εννέα λέξεων προκάλεσε έκπληξη στον επενδυτικό κόσμο, καθώς ανέφερε πως εξετάζεται η έξοδος της εταιρείας από την αγορά.

«Πιστεύω ότι το καλύτερο μονοπάτι για την Tesla είναι να παραμείνει δημόσια», έγραψε ο Musk στο site της εταιρείας. Συμπλήρωσε ότι το Δ.Σ. υπονόησε την σύμφωνη γνώμη του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έφτασε στην απόφαση μετά από συζητήσεις με μετόχους και συμβούλους, όπως η Goldman Sachs και η Morgan Stanley αναφορικά με το πώς θα μπορούσε να προχωρήσει ένα σχέδιο εξόδου.

«Δεδομένων των πληροφοριών που έλαβα είναι προφανές πως οι περισσότεροι από τους υφιστάμενους μετόχους της Tesla πιστεύουν ότι είναι καλύτερα ως δημόσια (σ.σ. εισηγμένη) εταιρεία», έγραψε, συμπληρώνοντας ότι οι περισσότεροι από τους μετόχους με τους οποίους μίλησε είπαν πως θα παρέμεναν μέτοχοι ακόμα και αν έβγαινε από το χρηματιστήριο. Το κλίμα, ωστόσο, συνοψίστηκε στο μήνυμα «σε παρακαλώ μην το κάνεις».

Εξι μέλη του Δ.Σ., όπως μεταδίδουν οι Financial Times επιβεβαίωσαν με δήλωσή τους ότι ο Musk τους ενημέρωσε για την απόφασή του και προσέθεσαν ότι έχει την πλήρη στήριξή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v