Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και η British Airways σταματάει πτήσεις προς το Ιράν

Πότε διακόπτουν δρομολόγια προς Τεχεράνη, Air France, KLM και British Airlines. Οι αμερικανικές κυρώσεις και τα αδύναμα εμπορικά αποτελέσματα. Οι κινήσεις της Siemens και η αποχώρηση της γαλλικής Total και της PSA.

Και η British Airways σταματάει πτήσεις προς το Ιράν

Μετά τον όμιλο των αεροπορικών εταιρειών Air France-KLM, και η British Airways διακόπτει τις υπηρεσίες στο Ιράν, επικαλούμενη μειωμένη εμπορική αποδοτικότητα των δρομολογίων, ύστερα και από τις πρόσφατες αμερικανικές κυρώσεις κατά της χώρας.

Οι πτήσεις θα σταματήσουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, λόγω «αδύναμων εμπορικών αποτελεσμάτων», όπως μεταδίδει και το πρακτορείο Bloomberg.

Η British Airways ανέφερε ότι το δρομολόγιο Λονδίνο-Τεχεράνη «δεν είναι προς το παρόν εμπορικά βιώσιμο».

Οι κινήσεις έρχονται μετά την αποχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ από την πυρηνική συμφωνία του 2015, υπό την οποία το Ιράν είχε συμφωνήσει να περικόψει το πυρηνικό του πρόγραμμα με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων κατά της οικονομίας του.

Πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής Total και της αυτοκινητοβιομηχανίας PSA, έχουν φύγει από το Ιράν.

«Κατάλληλες δράσεις για να ευθυγραμμίσει την επιχείρηση με το μεταβαλλόμενο πολυμερές πλαίσιο που αφορά το Ιράν», δήλωσε ότι θα λάβει η Siemens.

Οι δύο αεροπορικές εταιρείες είχαν ξεκινήσει ξανά τις πτήσεις προς την Τεχεράνη, περίπου πριν από δύο χρόνια.

Η Air France σταματάει στις 18 Σεπτεμβρίου, η KLM στις 24 ενώ η British Airways στις 22 του μηνός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v