Alibaba: Αύξηση εσόδων 61% το πρώτο τρίμηνο χρήσης

Τα καθαρά κέρδη ήταν 8,69 δισ. γουάν, σημειώνοντας πτώση 40,8% από τα 14,68 δισ. που είχε το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους χρήσης. Ώθηση από το ηλεκτρονικό εμπόριο και το cloud.

Alibaba: Αύξηση εσόδων 61% το πρώτο τρίμηνο χρήσης

Η διαδικτυακή πλατφόρμα Alibaba δημοσίευσε αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του έτους χρήσης, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, με ώθηση από το ηλεκτρονικό εμπόριο και την ταχεία ανάπτυξη του cloud.

Η εικόνα της εταιρείας, τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο:

* Έσοδα 80,92 δισ. γουάν (12,23 δισ. δολάρια) έναντι εκτιμήσεων για 80,75 δισ. γουάν των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Πρόκειται για αύξηση 61% από τα 50,18 δισ. γουάν, που είχε την ίδια περίοδο πέρυσι.

* Καθαρά κέρδη 8,69 δισ. γουάν, σημειώνοντας πτώση 40,8% από τα 14,68 δισ. που είχε το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους χρήσης.

* Κέρδη ανά μετοχή 3,30 γουάν, έναντι 2,79.

Οι μετοχές του ενισχύονται 2,3% στο pre-market trade, αλλά είναι υπό μεγάλη πίεση τους τελευταίους μήνες, εν μέσω ευρύτερου selloff των κινεζικών μετοχών, λόγω των ανησυχιών για την επίπτωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, όπως σημειώνει το CNBC.

Η βασική εμπορική επιχείρηση, που επικεντρώνεται στις ιστοσελίδες Tmall και Taobao, παραμένει η μεγαλύτερη μονάδα της εταιρείας, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 86% των εσόδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v